Roeiers in een sloep (Foto: aangeleverd)
Roeiers in een sloep (Foto: aangeleverd)

Nieuwe sloeproeiers gezocht voor herenteam

Algemeen

Stichting Sloeproeien Almere zoekt nieuwe leden voor het herenteam. Er is nog plek voor enkele sterke en sportieve mannen. Er komen proeflessen aan waarmee je kunt kijken of het iets voor je is.

In april begint het sloeproeiseizoen weer voor Stichting Sloeproeien Almere. Die heeft haar thuishaven bij Marina Muiderzand in Almere Poort. Er wordt getraind op het IJmeer en Gooimeer, maar de stichting doet ook mee aan wedstrijden en evenementen in heel Nederland. Maar alleen recreatieroeien kan ook.

Wat is sloeproeien

Sloeproeien is een duursport waarbij gebruik wordt gemaakt van originele reddingssloepen van schepen of walvisjagers. Het roeien in sloepen bestaat al honderden jaren maar is inmiddels uitgegroeid tot een moderne sport. Er zijn meer dan 250 verenigingen met in totaal 8.000 leden verspreid over het hele land.Volgens de stichting is sloeproeien ‘een leuke teamsport buitenfitness met zon, water, wind, golven en eilandjes. Dynamisch, mooi en gezellig.’

Proeflessen

‘Kun je zwemmen en heb je conditie, dan ben je zeer welkom!’ In maart, april en mei, organiseert SSA op een aantal zondagen een gratis proefroei-ochtend. Meld je daarvoor aan via www.sloeproeienalmere.nl, dan wordt er contact met je opgenomen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto