(Foto: Michelle Friedländer)
(Foto: Michelle Friedländer)

The Home of Creation houdt open dag

Algemeen

VELUWSEKANT – Bij The Home of Creation kunnen jongvolwassenen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt deelnemen aan verschillende dagbestedingsprojecten. Het pand aan de De Huchtstraat 17 biedt onderdak aan diverse werkateliers, een Art Shop en een Upcycle Cadeaushop. 

Stichting Ons Huis en Majeed Saeeyan Art vormen samen het kloppende hart van The Home of Creation. Samen creëren zij een creatieve, veilige en inspirerende omgeving. In het kunstatelier leren cliënten op een laagdrempelige, serieuze manier de basis van de schildertechniek. Zo worden ze voorbereid op het ontwikkelen van hun eigen stijl.

Naai- en handwerkatelier

In het naai-en handwerkatelier leren cliënten handwerkvaardigheden als breien, haken en borduren. Maar ook omgaan met verschillende machines, zoals de naaimachine, de lockmachine en de borduurmachine. Er wordt grotendeels gewerkt met gedoneerde materialen. In de non-profit Upcycle Cadeaushop worden de eigen gemaakte handwerken verkocht. Aan ieder item hangt een kaartje met de naam van de maker.

Art shop

Verder is er een art shop met alle basisbenodigdheden voor de kunstschilder, zoals verf, kwasten en schilderdoeken en meer. De art shop biedt ook werkervaringsplekken voor de mensen die de dagbesteding bezoeken. Zo leren winkelvaardigheden als omgaan met de kassa, het pinapparaat, met klanten, het prijzen van artikelen en het verwerken van leveringen. Om te zorgen dat ze vertrouwd raken met getallen en cijfers, kunnen cliënten deelnemen aan de laagdrempelige rekenlessen.

Open dag

Neem eens een kijkje bij The Home of Creation. Adres: De Huchtstraat 17. Op werkdagen geopend van 9:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 – 16:00 uur. Op zaterdag 20 april is er een speciale open dag 11:00 en 16:00 uur.

Meer informatie: www.thehomeofcreation.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto