(Archieffoto: Fred Rotgans)
(Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Geen nachtelijke oefening landmacht bij kasteel

Algemeen

ALMERE – Er zal geen nachtelijke oefening van de landmacht plaatsvinden op het kasteelterrein. Eigenaar Gravin BV ziet dat niet zitten.

Het Pantsergeniebataljon Recon Engineers wilde het kasteelterrein gebruiken als training om informatie in te winnen in onbekend gebied, zoals dat ook in vijandelijke gebieden moet gebeuren. Zo moeten RABVI-gegevens in kaart worden gebracht (Relief, afwatering, bodem, vegetatie en infrastructuur). Het bataljon doet dat bij voorkeur doen bij nacht, zodat de verkenners het minst kans lopen om ontdekt te worden. De landmacht ziet het kasteelterrein als een mooie uitdaging voor de eenheid, vooral op het gebied van civiele objecten, zoals de toegangsweg tot het kasteel, de waterwegen rondom en de mogelijkheid om het terrein ongezien te benaderen via het bosgebied.

Geen toestemming

Eigenaar Gravin BV wil er echter geen toestemming voor geven. Het kasteel staat te koop en nog steeds proberen twee geïnteresseerde kopers dit voor elkaar te krijgen. Daarnaast ligt er al een uitgewerkt plan van onder meer woningcorporatie GoedeStede om het kasteel af te bouwen als middelpunt van een woonwijk. Daarvoor moet de gemeenteraad dan wel het bestemmingsplan wijzigen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto