De korte zijde (A) wordt snel gerealiseerd (Foto: Google)
De korte zijde (A) wordt snel gerealiseerd (Foto: Google)

Stadion Almere City FC kan versneld worden uitgebreid

Algemeen

FBK SPORTPARK – De gemeente wil Almere City FC de helpende hand bieden om de uitbreiding aan de korte zijde van het stadion voor de start van het komende seizoen klaar te hebben. Ook moet er een tijdelijke loods komen.

De uitbreiding van het stadion behelst circa 800 uitbreidingplaatsen aan de korte zijde (A) van het stadion en een tijdelijke loods die dienst gaat doen als supportershome, businesshome en kantoorruimte. Voor plaatsing van de tijdelijke loods heeft de Kroonenberg Groep, die Almere City FC hierbij helpt, in november een vergunning aangevraagd die echter een paar keer is aangepast. De vergunningsaanvraag is daarom pas op 15 maart ontvangen. Als alle procedures doorlopen worden kan de uitbreiding niet op tijd beginnen.

Vergunningsproces versnellen

De gemeente zegt het belang om de uitbreiding voor de start van het seizoen gereed te hebben te begrijpen en heeft Almere City FC daarom laten weten bereid te zijn het vergunningsproces te versnellen. Alle kosten voor de aanpassing zijn voor de club. Ook mag de uitbreiding van het stadion de ontwikkeling van de geplande flexwoningen en de geplande uitbreiding van het AZC niet in de weg staan. Een ander belangrijk punt is dat de participatie beperkt blijft. Almere City moet zelf omwonenden rond het stadion informeren.

Haast geboden

Ondanks deze maatregelen is haast geboden. Er is vrijwel geen ruimte voor tegenslagen in de planning. De uitbreiding van het stadion wordt uit eigen middelen gefinancierd door Almere City FC. Het mogelijk maken van de uitbreidingsplannen levert daarnaast kosten op voor zowel de gemeente als de club. Het gaat dan om de mogelijke aanleg van extra parkeerplaatsen, extra vervoer van en naar het stadion, verplaatsen en aanleggen van kabels en leidingen en dergelijke.

Gemeentegrond

De uitbreiding van het stadion is op gemeentegrond. Hiervoor zullen de nodige contracten met Almere City en Kroonenberg  Groep worden gesloten. Naast de uitbreiding van 800 plaatsen aan de korte zijde (A) staat – verderop in het seizoen – nog een uitbreiding van de lange zijde (B) op de rol. Daarbij gaat het om 900 plaatsen. Deze hoeven dus niet bij de start van de competitie klaar te zijn.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto