De Grote Markt stond helemaal vol op Koningsnacht. (Foto: Fred Rotgans)
De Grote Markt stond helemaal vol op Koningsnacht. (Foto: Fred Rotgans)

Grote Markt vol op Koningsnacht, VVD stelt vragen

Algemeen

ALMERE - De Grote Markt was op Koningsnacht zo vol dat het plein tijdelijk werd afgesloten en bezoekers nog maar mondjesmaat werden doorgelaten. Dat gebeurt steeds vaker bij evenementen in de stad, stelt VVD Almere. Volgens de fractie is er behoefte aan nieuwe locaties in de stad om groei van evenementen mogelijk te maken. 

De VVD heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij vraag zich af waarom de Grote Markt op Koningsnacht al geruime tijd voor het einde van de programmering ‘vol’ was. “Is er in aanloop naar Koningsnacht rekening gehouden met de mogelijke komst van meer bezoekers dan vermeld in de vergunningaanvraag en wat waren de opties bij een groter aantal bezoekers?”, wil de partij weten. “Is er bijvoorbeeld gekeken naar alternatieve locaties of het spreiden van activiteiten?”
De organisatie had dit jaar hekken om de Grote Markt geplaatst, met slechts één in- en uitgang om het aantal bezoekers te kunnen reguleren. Wel waren er meerdere nooduitgangen die konden worden geopend indien nodig. De maatregel leidde tot gemengde reacties bij het publiek. Veel bezoekers uitten op sociale media hun ongenoegen over deze nieuwe situatie.

Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival Flevoland liet onlangs ook weten dat de huidige locatie op de Esplanade op termijn niet meer geschikt is voor het grootschalige evenement op 5 mei. De VVD wil weten of het college het daarmee eens is en welk terrein dan wel geschikt zou zijn binnen het stadscentrum.

Meegroeien

Gezien de ambitie van Almere om te groeien ziet de Almeerse VVD graag dat evenementen en festivals ook kunnen meegroeien en dat de gemeente Almere doet wat nodig is om organisatoren daarin te ondersteunen. De fractie wil van het college weten wat nodig is om ervoor te zorgen dat evenementen en festivals in de toekomst een grotere capaciteit aan bezoekers kunnen ontvangen. Het wordt volgens de fractie voor evenementenorganisatoren namelijk steeds uitdagender om aan alle (veiligheids)eisen en regels te voldoen. 

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 19 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto