De partij heeft vragen gesteld over bomenkap. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De partij heeft vragen gesteld over bomenkap. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Partij voor de Dieren stelt vragen over bomenkap

Politiek

ALMERE – De Partij voor de Dieren heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de bomenkap in de stad. 

Onder meer in het Bos der Onverzettelijken, sportpark De Marken en rondom de Leeghwaterplas zijn momenteel werkzaamheden aan de gang. De Partij voor de Dieren zegt hiervan geschrokken te zijn. Volgens de partij zorgt de kap voor veel onrust in de stad. De partij wil van het college een toelichting op de kap en vraagt waarom niet gekozen is voor een meer verspreide en voorzichtigere aanpak. Daarnaast vraagt de partij of het college bereid is om de geplande bomenkap voor de komende maanden te heroverwegen. 

Bomenkader

In Almere wordt gewerkt met een zogeheten Bomenkader. Daarin heeft de gemeenteraad een kader vastgesteld over hoe wordt omgegaan met de bomen in Almere. De Partij voor de Dieren vindt dat de huidige drastische bomenkap niet in lijn is met de doelstellingen daarin, want in het kader staat vermeld dat bomen belangrijk zijn voor de groene stad en dat bomen de ruimte krijgen om oud en groot te worden. “Dat blijkt nu niet te gebeuren,” constateert fractievoorzitter Jesse Luijendijk. Het college heeft vier weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

Verkiezingsprogramma

Bomenkap ‘kappen met kappen’ wordt een belangrijk thema voor de partij tijdens de komende verkiezingen. Zo komt er wat de Partij voor de Dieren betreft een wethouder voor dierenrechten en komt er een einde aan het volbouwen van de groene longen van Almere, Pampushout, ‘waar dier en natuur dreigen te moeten wijken voor villa’s.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto