Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Philippe van Thiel - eigenaar zeilschool Haddock - overleden

Redactie

Door Robert Mienstra

ALMERE – Philippe van Thiel, de eigenaar van Haddock watersport, is zaterdagavond op 62- jarige leeftijd overleden. De verslagenheid bij familie en vrienden is groot.

In memoriam

En plotseling lag de dood op ramkoers met Philippe van Thiel

Philippe van Thiel startte in 1986 vanuit een oude zeecontainer aan het Weerwater zijn zeilschool. Vanaf het begin gaf hij zeil- surf en kanolessen aan kansarme kinderen. Al snel groeide Haddock uit tot een populaire, professionele jachthaven waar ook tal van feesten en partijen werden gehouden. Menig Almeerder heeft er zijn trouwfeest gehouden. Philip wilde dat het aan niemand wat ontbrak.

Van Thiel nam met pijn in het hart afscheid van zijn plek toen Haddock moest wijken voor de Floriade. Sindsdien was hij druk bezig met een doorstart aan de Noorderplassen. De zeil-, surf, en kanolessen gingen verder aan het surfstrand in Haven. Van Thiel maakte van die plek een horecaplek die al snel geliefd was bij de Havenaren. Gratis strandstoelen, het strand op orde, voor iedereen een praatje. En de sportende kinderen enthousiast en gelukkig.

Vechter

Van Thiel was een vechter. Vanaf 1986 moest hij strijden voor de ontwikkeling van Haddock Watersport aan het Weerwater. Geen zee ging hem te hoog. Die jachthaven kwam er. Ook toen hij moest wijken voor de Floriade streed hij door. Toen hij dat gevecht verloor, keek hij toch weer vooruit. “Ik ga door. Ik bouw gewoon een nieuwe jachthaven aan de Noorderplassen.” Hij deed er alles aan om zijn trouwe ligplaatshouders aan een nieuw plekje te helpen. Zij steunden hem door dik en dun. Met Philippe aan het roer zouden zij weer in een veilige haven komen. Helaas kon Van Thiel zijn tweede levenswerk niet voltooien.

Kapitein

Van Thiel wees in april 2019 vlak voordat hij zijn jachthaven aan het Weerwater moest verlaten op het schilderij van de zeilende kapitein dat bij de ingang van zijn horecapand Haddock Watersport hing. “Mijn laatste handeling. Dat is het enige dat er nog hangt in de gebouwen: de zeilende kapitein. Dat haal ik nu van de muur af en dan verlaat ik het pand. Als een echte kapitein die als laatste het schip verlaat.”

Philippe van Thiel (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto