Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Gert-Jan Broer nieuwe griffier gemeente Almere

Redactie

Door Robert Mienstra

ALMERE – Gert-Jan Broer, de huidige loco-griffier volgt Jan Dirk Pruim op als griffier van de gemeente Almere. Op 4 mei gaat Pruim met pensioen. Donderdag moet de gemeenteraad de voordracht van Broer van de vertrouwenscommissie bekrachtigen.

Broer is op dit moment loco-griffier in de gemeente Almere. Hij is vanaf 2016 werkzaam bij de Raadsgriffie van de gemeente Almere. Voordien werkte hij als manager en adviseur bij een adviesbureau. Daar heeft hij op interimbasis de functie van griffier in verschillende gemeenten vervuld, heeft hij de nodige adviesopdrachten voor gemeenteraden en griffies verricht en was hij directeur van een gemeentelijke Rekenkamer.

De griffier is de adviseur van de gemeenteraad en vraagbaak op het moment dat zaken in de raad spannend worden. Een steun en toeverlaat van de raadsleden als het gaat om vragen als: ‘Hoe kan ik dit het beste politiek aanvliegen?’ Hij is de verbindende schakel tussen de gemeenteraad, de inwoners van Almere, het college en de ambtelijke organisatie.

Gert-Jan Broer op een archieffoto. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto