Youri Baas (Jong Ajax) in duel met  Tim Receveur. (Foto: Ron Baltus)
Youri Baas (Jong Ajax) in duel met Tim Receveur. (Foto: Ron Baltus)

Jong Ajax wint van Almere City FC

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdag met 2-4 verloren van Jong Ajax, met onder meer Mohammed Kudus in de gelederen.

De Almeerders kwamen na tien minuten door een treffer van Lance Duijsteijn nog wel op een 1-0 voorsprong, maar daarna was het Ajax dat het team van Gertjan Verbeek over de knie legde. De Amsterdammers speelden onder anderen met Mohammed Kudus die na twintig minuten de gelijkmaker binnen knalde. Keeper Michael Woud zorgde er met een paar stevige reddingen voor dat de pauze met een 1-1 stand bereikt werd.

Penalty

Na een ongelukkige overtreding van Thibaut Lesquoy in het strafschopgebied schoot Max de Waal vanaf de penaltystip Jong Ajax op voorsprong. Almere City FC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar opnieuw Max de Waal bracht de marge in minuut 77 op twee doelpunten. De Waal mocht na 83 minuten opnieuw aanleggen vanaf de penaltystip en scoorde onberispelijk met een ‘Panenka’.  Met de moed der wanhoop probeerde Verbeek met drie nieuwe invallers nog iets te forceren en slaagde daar deels in. Tijmen Wildeboer bracht in de slotfase de achterstand terug tot 2-4.