HNL is nu gevestigd in Stedenwijk (Archieffoto: aangeleverd)
HNL is nu gevestigd in Stedenwijk (Archieffoto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Verhuizing tennisvereniging HNL stap dichterbij

Sport

STEDENWIJK – De verhuizing van tennisvereniging HNL (Het Nieuwe Land) van de Delftstraat in Stedenwijk naar gebied De Voortuin in Poort is een stap dichterbij gekomen, nu het college een stuk grond van circa 6.650 vierkante meter administratief geschikt maakt om te verhuren. 

Het tenniscomplex aan de Delftstraat is zwaar verouderd en had eigenlijk al gerenoveerd moeten worden. De club deed dat niet, omdat er plannen waren om op de plek aan de Delftstraat een AH-supermarkt te vestigen. Die is nu nog aan het ‘s Hertogenboschplein gevestigd. Om de club niet in de problemen te brengen, kocht de gemeente vorig jaar de grond al van de tennisvereniging op.

De Voortuin

Administratief heeft de gemeente nu een gebied van 6.650 vierkante meter beschikbaar gesteld om te kunnen verhuren aan HNL. Dat gebied wordt ‘De Voortuin’ genoemd en ligt pal langs de snelweg A6. De club krijgt daar zowel tennis- als padelbanen (een variant op tennis). De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de toewijzing. Het is de bedoeling dat in de loop van 2022 in De Voortuin getennist gaat worden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto