(Foto: Evert Woutersen Sportfotografie)
(Foto: Evert Woutersen Sportfotografie) Evert Woutersen

Jubileumloop Almere’81 ondanks regen toch een feestje

Sport

ALMERE - Ondanks de regen was de Jubileumloop van atletiekvereniging Almere’81 afgelopen zondag een geslaagd evenement. “Bijna 400 deelnemers hebben meegedaan op de welbekende afstanden van de Lenteloop. Iedereen was weer blij om een wedstrijd te mogen lopen, al dan niet in voorbereiding van een halve of zelfs een hele marathon”, aldus de organisatie. Het startschot werd gegeven door sportwethouder Julius Lindenbergh. 

Atletiekvereniging Almere ’81 bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid hiervan werd de jubileumloop georganiseerd over het parcours van de bekende Almeerse Lenteloop, die dit voorjaar niet kon doorgaan vanwege de coronamaatergelen. Het was de 35e keer dat deze loop plaatsvond en ter gelegenheid van deze twee jubilea krijgen alle deelnemers een unieke badhanddoek cadeau.

De loop kende diverse afstanden. Voor basisschoolleerlingen was er de 1100 meter Kids Run. Voor de startende loper was er de 5 kilometer. Maar ook de 10 kilometer, de halve marathon en de 30 kilometer stonden op het programma.

De uitslagen en foto’s staan inmiddels online. Op 20 maart 2022 staat weer de ouderwetse Lenteloop op de kalender.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto