Petra en Aarjan Meirink in hun yogacentrum, waar yoga en aikido samenkomen. (Foto: aangeleverd)
Petra en Aarjan Meirink in hun yogacentrum, waar yoga en aikido samenkomen. (Foto: aangeleverd)

Oosterwoldse haalt Odaka Yoga naar Nederland

Sport

Nationale NJB Aikidostage en Winterfair bij Yoga Centrum Oosterwold

OOSTERWOLD – Petra en Aarjan Meirink realiseren hun droom in Oosterwold. Aan de Ban Zhaoweg hebben zij hun eigen huis met yogacentrum gebouwd. “Met het huis zijn we nog volop bezig, maar ons vrijstaande yogacentrum is al een tijd in gebruik”, vertelt Petra. Zij heeft bovendien een bijzondere yogavorm naar Nederland gehaald: Odaka Yoga. “Deze yogavorm is geïnspireerd op de golvende beweging van de zee.”

Odaka yoga is een vloeiende yogastijl waarin martial arts- en yogatechnieken samenkomen. De oefeningen worden gedaan in een constante golfachtige beweging. “Het is een bijzonder mindful, langzame flow met veel aandacht voor de weg van de ene houding naar de andere”, vertelt Petra. Deze yogavorm is ontwikkeld door de Italiaanse Francesca Cassia en Roberto Milletti, bij wie de Almeerse in de leer is geweest. Als eerste yogateacher introduceerde zij Odaka Yoga in Nederland en het afgelopen jaar leidde zij zelf ook meerdere Odaka Yoga-teachers op.

Nationale Aikidostage Claude Pellerin

Haar man Aarjan geeft in het centrum aikidolessen voor jong en oud. “Op 20 en 21 november organiseert de Judo Bond Nederland bij ons een Nationale aikidostage met Claude Pellerin, Shihan 8e Dan”, vertelt hij. “Deze Fransman heeft bijna 50 jaar met Sensei Nobuyoshi Tamura mogen trainen, die weer de directe leerling was van de grondlegger van Aikido, O’sensei Morihei Ueshiba.” Deelname aan deze stage kost 20 euro per dagdeel en 35 euro voor het hele weekend voor JBN-leden (niet-leden betalen 5 euro meer). Aanmelden kan via post@jangerrit.nl of 06 25577739.

Winterfair 

“Verder organiseren wij op 27 en 28 november van 10.30 tot 17.00 uur een Winterfair”, vertelt Petra. “Binnen worden verschillende bewegingsvormen en massages aangeboden. De Teasers zijn gratis, voor de lessen wordt een bijdrage gevraagd. Op het parkeerterrein wordt een grote partytent opgezet met wat kraampjes waar van alles te koop is: eten, artistieke cadeautjes, yogakleding en Oosterwoldse producten.”

Voor meer informatie over Yoga Centrum Oosterwold en het volledige programma van zowel de Aikidostage als de Winterfair, zie www.meirink.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto