De club kan blijven voorbestaan. (Foto: Fred Rotgans)
De club kan blijven voorbestaan. (Foto: Fred Rotgans) lettinck

Voortbestaan judoclub zeker na crowdfundingsactie

Sport

BUITEN – De judoclub in Almere Buiten heeft via een crowdfundactie genoeg geld binnengehaald om een nieuwe licentie aan te kunnen vragen. Ook meldde zich een nieuw lid aan.

Twee weken geleden liet de judoclub, die ooit 450 leden telde, in deze krant weten dat het voortbestaan in gevaar dreigde te komen vanwege de sluiting van Sportstudio Buiten, waar altijd getraind werd. De club was lange tijd dakloos en zag het ledenaantal teruglopen tot vijftien. Daar wordt onvoldoende contributie van binnen. Inmiddels is onderdak gevonden bij Fitness Mobility Gym. Probleem was dat er een nieuwe licentie bij de Judo Bond Nederland (JBN) moest worden aangevraagd. Daarom werd een crowdfundingsactie gestart. Mede door een artikel in deze krant is het benodigde geld binnengekomen. 

385 euro

Op het moment van schrijven was er 385 euro binnengekomen. “Daarmee kunnen we de JBN-licentie kunnen aanvragen”, laat initiatiefnemer Marcel Luttje weten. “Het doel is bereikt en ook heeft zich een nieuw lid aangemeld. We hopen nu op meer leden, maar dit zal in de toekomst vast gaan lukken. Hopelijk dient zich dan ook een nieuwe sponsor aan.“

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto