De club wil blijven voorbestaan. (Foto: Fred Rotgans)
De club wil blijven voorbestaan. (Foto: Fred Rotgans) lettinck

Judoclub wil herstart via crowdfunding

Sport

BUITEN – 450 leden telde de judoclub die altijd trainde bij Sportstudio Buiten, ooit. Maar sinds de sluiting van deze studio was de club dakloos en zijn er nog maar vijftien leden over. Het goede nieuws is: er is nieuw onderdak gevonden en kunnen leden dus weer aanhaken. Het slechte nieuws: dan moet er wel een licentie komen. Daarvoor is een crowdfundingsactie gestart.

Door Marcel Beijer

Marcel Luttje is een van de leden van de judoclub. “We hoorden van de ene op de andere dag dat de studio dichtging. Dat was een grote schok, want alle attributen, zoals de judomatten en dergelijke, waren van de Sportstudio. Maar dat gold ook voor de licentie van de Judo Bond Nederland.”
Na de onheilstijding ging de club op zoek naar nieuw onderdak en die werd uiteindelijk gevonden bij Fitness club Mobility Gym aan de Dwangmolenstraat. Luttje: “We zijn daar warm en fijn onthaald en hebben een zaal ter beschikking gekregen. De voorwaarde is wel dat we geen kostenpost gaan worden. We moeten dus zelfvoorzienend zijn.”

Licentie

Door de tijdelijke stop zijn er nu nog maar vijftien leden over. “De contributie die zij betalen is precies genoeg om zelfvoorzienend te zijn”, zegt Luttje. “Maar helaas redden we het zelf niet om de licentie bij de Judobond te voldoen. Die is nodig om mee te kunnen doen aan toernooien, maar ook een keurmerk te krijgen om voor potentiële leden een veilig sportklimaat te kunnen waarborgen. Het is dus meer dan alleen een licentie.”

Crowdfunding

De club is daarom een crowdfundingsactie gestart om een licentie aan te vragen en lid te worden van de Judo Bond Nederland. Een bedrag van 318 euro. “We hopen dat dit geld kan worden opgehaald. Daarnaast hopen we natuurlijk ook sponsors te werven die ons team wil steunen zodat wij trainingspakken kunnen aanschaffen, vervoer kunnen faciliteren om naar toernooien te gaan.”

Wie de actie wil steunen kan dit doen via deze link:

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto