Run4free is meer dan alleen hardlopen. (Foto: aangeleverd)
Run4free is meer dan alleen hardlopen. (Foto: aangeleverd)

Run4free viert 10-jarig bestaan groots

Sport

Run4free viert 10-jarig bestaan groots

‘Er is zelfs een handvol Run4free-kinderen’

Door Marcel Beijer

ALMERE – Gratis sporten onder begeleiding van een gekwalificeerde coach? In Almere kan het al tien jaar bij Run4free. Om dat te vieren organiseert de club op zondag 2 januari een groot feest in het topsportcentrum in Poort, waarbij iedereen welkom is; (oud-)leden en geïnteresseerden.

De naam is eigenlijk misleidend, want Run4free is veel meer dan alleen maar hardlopen. Het is ook een bootcamp. Zeker niet misleidend is het woordje ‘free’ in de naam. Iedereen kan gewoon gratis meedoen. “Waarom moet altijd alles geld kosten?”, vraagt Jozef Bhageloe zich af. De Almeerder stond tien jaar geleden aan de wieg van de organisatie. “Ik was net gestopt als trainer bij sportscholen toen ik door het bos rende en bedacht dat ik mijn kennis net zo goed aan anderen kon overdragen. Toen ben ik Run4free gestart. Het was gelijk een succes.”

Voel je top, voor nop!

Onder het motto ‘voel je top, voor nop!’ hebben de afgelopen tien jaar zeker 1500 mensen met Run4free meegedaan. “Daarvan staan er nog 700 op de ledenlijst. Dat zijn uiteraard voornamelijk Almeerders, maar ook wel mensen uit de regio”, zegt Bhageloe, die ‘supertrots’ is op alles wat zijn initiatief heeft losgemaakt. “We hebben inmiddels vijf coaches en vanuit Run4free zijn ook weer allerlei andere clubjes ontstaan: zwemmen, squash, mountainbike. Er zijn ook leden die de liefde hebben gevonden via Run4free. Er is daardoor zelfs een handvol ‘Run4free-kinderen’ ontstaan.

Corona

Zelfs in coronatijd ging het sporten gewoon door. De leden kregen toen via internet oefeningen doorgestuurd. “Dan stuurden ze op Facebook filmpjes terug dat ze de oefening aan het doen waren. Zo hielden we toch contact. In die tien jaar hebben we geloof ik vier keer een training moeten afzeggen. Dat doen we alleen als er bij storm code rood wordt afgegeven. We trainen in bossen, dus dat is dan te gevaarlijk.”

Jubileum

Leden, oud-leden en geïnteresseerden die de jubileumbijeenkomst op 2 januari willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via het formulier op de website www.Run4free.nl. Op die site staat ook informatie om aan een training mee te doen. Gratis, uiteraard.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto