Tijdens eerdere lockdowns kon bij ALB Gym in Almere buiten worden gesport in een grote tent. (Archieffoto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck).
Tijdens eerdere lockdowns kon bij ALB Gym in Almere buiten worden gesport in een grote tent. (Archieffoto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck).

Sportscholen reageren vol onbegrip op sluiting

Sport

ALMERE – Sportscholen reageren vol onbegrip op de nieuwe lockdown, waarbij ook zij de deuren tot en met 14 januari moeten sluiten. “Wij vinden het onbegrijpelijk dat het onze leden, tijdens een gezondheidscrisis, onmogelijk wordt gemaakt om te blijven werken aan een gezond en sterk lichaam”, reageert ALB Gym in Haven op Facebook. 

“De afgelopen twee jaar hebben wij met al onze kracht, positiviteit, creativiteit en buigzaamheid gevochten om onze gym staande te houden. Ondanks dat wij overtuigd van mening zijn dat sporten geen onderdeel van het probleem is, hebben wij alle coronamaatregelen consequent opgevolgd. Wij gaan de koppen weer bij elkaar steken, zoals wij ook bij de eerdere lockdowns hebben gedaan.”

Weer buiten sporten

Ook Urban Gym Almere vindt de maatregel onbegrijpelijk. “Het klinkt misschien naïef, maar het overviel me. Ik had nooit verwacht dat het zo ver zou komen”, vertelt sportschoolhouder Nicole de Haan aan RTL Nieuws. Zij benadrukt dat sporten juist zo belangrijk is om gezond te blijven, zowel mentaal als fysiek. “Elke keer moeten wij als ondernemers weer schakelen. Maar ook dit keer blijven wij niet stilzitten, we gaan verantwoord door.” Zondag werd bij Urban Gym dan ook weer buiten gesport. “Ook al hebben we momenteel nog geen tenten staan, dat is kostentechnisch niet meer te behappen”, aldus De Haan.

Maatregelen

Zaterdag werden de nieuwe maatregelen tijdens een ingelaste persconferentie bekendgemaakt. Alle binnensportlocaties zijn dicht (zwemlessen uitgezonderd). Buitensportlocaties blijven geopend voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Professionele sportwedstrijden vinden plaats zonder publiek.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto