Raymond van Ewijk. (Foto: Fred Rotgans)
Raymond van Ewijk. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

ASC Waterwijk wil koers zetten naar Hoofdklasse

Sport

KRUIDENWIJK – De velden zijn tiptop in orde, het vlaggenschip Zaterdag 1 staat aan kop van de Tweede Klasse A en werd vorige week periodekampioen. Ook is de verbouwing van het clubgebouw nagenoeg voltooid. Commercieel manager Raymond van Ewijk van ASC Waterwijk ziet bovendien tevreden sponsors. De club is klaar voor verder sportief én commercieel succes.

Door Marcel Beijer

De coronaperiode heeft ook de voetbalclub aan de Mosweg flink geraakt. Niet alleen kon er enige tijd niet gesport worden, maar ook liep de verbouwing van het clubgebouw vertraging op. Gelukkig bleven bijna alle sponsors aan boord, mede ook door goede afspraken te maken. Raymond van Ewijk is daar blij om. “We zijn financieel gezond en kunnen onze sponsors veel bieden. We zijn een grote familie van 1700 leden die zeer trouw zijn aan de club. En dat geldt ook voor de sponsors. Die hebben elkaar ook echt iets te bieden.”

Clubgebouw

Met het nieuwe clubgebouw kan de club ook de sponsors wat meer in de watten leggen. “De businessruimte is nog niet helemaal klaar, maar wordt prachtig. De laatste puntjes worden op de i gezet. De Grand Opening komt later dit jaar.”
Het clubgebouw is met behulp van een financiële injectie vanuit de gemeente, en een goed gevulde spaarpot, vertimmerd. Het resultaat mag er zijn: het verzakte terrein is opgehoogd, de kantine ziet er schitterend uit, de vergaderzaal is goed geoutilleerd en ook verhuurbaar aan derden, alle kleedkamers zijn naar de buitenkant verplaatst, er is een speciale fysio-ruimte en het complex heeft een lift gekregen. De komende weken wordt het complex voltooid.

Sportief

Dat de Zaterdag 1 van Waterwijk dit seizoen nog in de Tweede Klasse speelt, is misschien juist wel te danken aan corona. “We stonden twee jaar geleden op een degradatieplek toen de competitie werd stopgezet. De wereld ziet er nu voor ons heel anders uit. Dit seizoen staan we aan kop en hopen we te promoveren naar de Eerste Klasse”, zegt Van Ewijk. Het uiteindelijke doel? “Ja, in ons meerjarenplan werken we naar de Hoofdklasse toe. We zijn trots op al onze heren teams en zijn ook blij met de 250 dames die hier voetballen. Omdat wij vroeger een Zaterdag 1 en Zondag 1 hadden moesten wij aan de toekomst denken en hebben de focus gelegd op het Zaterdag 1-team. Er kwamen vorig seizoen enkele spelers over van FC Almere en die hebben het elftal een boost gegeven. Samen met spelers die de afgelopen jaren vanuit de jeugd succesvol zijn doorgegroeid staan wij nu waar wij horen te staan. De sleutel van het succes van nu? De saamhorigheid binnen het team en dat is nu precies het kenmerk dat wij als club uit willen dragen. Kortom wij zijn super trots waar wij nu staan.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto