(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Nobel Run breidt duurzame karakter uit

Sport

ALMERE HOUT - Het hardloopevenement de Nobel Run in Almere Hout maakt naast een groei in aantal deelnemers ook een grote stap in het verduurzamen van het evenement. Het introduceert tijdens de editie op 15 mei 2022 houten medailles en drinkwaterbolletjes van OOHO.

Deze drinkwaterbolletjes worden nog naast de afbreekbare kartonnen bekers met water aangeboden, omdat nog niet alle hardlopers gewend zijn aan deze nieuwe en duurzame manier. De organisatie verwacht dat op termijn de bekers volledig worden vervangen voor de drinkwaterbolletjes.
Mede-organisator van de Nobel Run Frank Schouten: “De hardloopbeleving gaat bij ons verder dan een prachtige route door de natuur en een foodmarkt naast start/finish. Wij zijn er trots op dat wij het eerste hardloopevenement in Almere en omstreken zijn die gebruik gaan maken van de drinkwaterbolletjes van OOHO bij de waterposten”. Drinkwaterbolletjes van OOHO zijn gemaakt van zeewier en lossen op in de mond.

Mei

De Nobel Run 2022 vindt traditiegetrouw plaats op de derde zondag van mei. Naast de kidsrun voor de jonge fanatiekelingen kunnen hardlopers zich inschrijven voor de 5 en 10 kilometer. Direct naast de start/finish is een foodmarkt met biologische en lokale foodtrucks, kraampjes met lokale ondernemers en de Nobie Kidsclub. 

Meer informatie over de Nobel Run op www.nobelrun.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto