(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Verhitte strijd tijdens NK Duathlon in Almere

Sport

ALMERE - Daan de Groot en Marieke Brouwers hebben het afgelopen weekend na een bij vlagen verhitte strijd de Nederlandse titels in de wacht gesleept tijdens het NK Duathlon in Almere.

Bij de heren moest Daan de Groot, vorige week nog vierde op het EK, keihard knokken om zijn titel te prolongeren. Hij had vooral tegenstand van Bram Smit. Beide atleten kwamen nagenoeg gelijk terug in de wisselzone en hadden toen een minuut voorsprong op de nummer drie, Joost Somsen. Toen De Groot de Nederlandse titel claimde na 1:49:50 uur, was het Smit die bijna veertig seconden later het zilver mee naar huis nam. Joost Somsen werd derde overal en won tegelijkertijd het NK U23.

Bij de vrouwen ging Marieke Brouwers van start tot finish aan de leiding. Zij pakte de zege in een eindtijd van 2:06:10. Sophie van der most werd tweede in een tijd van 2:07:03 en Janien Lubben werd derde in een tijd van 2:10:33. 

Kijk voor een uitgebreid verslag en link naar alle uitslagen op start2finish.nl

Tri2one Tijdrit

Afgelopen weekend vond ook de Tri2one Tijdrit plaats in Almere. Remco Grasman liet daarbij zien dat hij nog steeds bijzonder hard kan fietsen. De veelvuldig winnaar van de Tri2one Tijdrit Almere herhaalde zijn kunstje in een zonnig Almere Haven en reed in een gemiddelde snelheid van ruim 44.6 kilometer per uur naar de overwinning. Bij de vrouwen ging het net zo indrukwekkend hard. De Heerenveense Larissa Drysdale won de race met een gemiddelde snelheid van boven de 38 kilometer per uur. Beide hardrijders deden mee aan de hoofdafstand; de 42 kilometer. 

Kijk voor een uitgebreid verslag van de Tri2one Tijdrit en alle uitslagen op start2finish.nl


Remco grasman uit Emmeloord won de Tri2one Tijdrit. Het zilver ging naar de Belg Filip Speybrouck en het brons was voor de Duitser Marcus Baranski. (Foto: aangeleverd) 

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto