(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

700 lopers trotseren warmte bij Nobel Run

Sport

NOBELHORST - Zo’n 700 lopers trotseerden zondag de warmte om mee te doen aan de derde editie van de Nobel Run in Nobelhorst. De organisatie had er weer een groot sportfestijn van gemaakt, met kraampjes, foodtrucks, muziek, een springkussen, kinderactiviteiten en mooie routes door de groene omgeving.

Bijna 200 jeugdige lopers stonden zondagochtend aan de start voor de kidsrun, ruim 200 lopers deden mee aan de 5 kilometer en bijna 300 deelnemers liepen de 10 kilometer.

De Nobel Run maakt naast een groei in aantal deelnemers ook een grote stap in het verduurzamen van het evenement. Zo introduceerde de organisatie tijdens deze editie houten medailles en drinkwaterbolletjes van OOHO. Mede-organisator Frank Schouten: “De hardloopbeleving gaat bij ons verder dan een prachtige route door de natuur. Wij zijn er trots op dat wij het eerste hardloopevenement in Almere en omstreken zijn die gebruik maken van de drinkwaterbolletjes van OOHO bij de waterposten”. De drinkwaterbolletjes zijn gemaakt van zeewier en lossen op in de mond. Omdat het nog wel even wennen was voor veel lopers, werden er zondag ook bekertjes met water aangeboden bij de drinkposten.

Kijk voor de uitslagen en meer informatie over het evenement op www.nobelrun.nl

Uit de krant