Afbeelding

Parcours Almere City Run loopt over Floriade

Sport

ALMERE - Na twee jaar afwezigheid vindt op 26 juni weer de Almere City Run plaats, met start en finish op de Esplanade. Bijzonder is dat de parcoursen van de 10 Mijl, 10 km en Yanmar 4 Mijl dit keer over de Floriade Expo lopen.

Na de start op de sfeervolle Esplanade lopen de deelnemers traditiegetrouw langs het groen van het Weerwater. Hoogtepunt van het parcours is de Floriade Expo waar de deelnemers doorheen lopen. “Wij zijn heel trots op deze samenwerking waarbij we als eerste sportwedstrijd gebruik maken van het terrein van de Floriade”, Sophie Appeldoorn, Projectmanager Almere City Run. “Naast de primeur dat ons parcours de lopers door het park van de Floriade leidt, versterken Floriade Expo en Almere City Run elkaar in de gezamenlijke doelstellingen. We willen beiden dat de inwoners van steden gezonder worden, door zo veel mogelijk mensen in beweging te brengen. Dat is wat we 26 juni met elkaar in Almere gaan doen.”

Programma en inschrijven

Het programma van de Almere City Run op 26 juni begint om 09.00 uur met de start 10 Mijl, gevolgd door de Kids Run Run 1 Mijl (5 t/m 12 jaar) om 09.15 uur en de 2 Mijl (7 t/m 15 jaar) om 09.30 uur. Om 11.00 uur start de 10 km en de Yanmar 4 Mijl tot slot begint om 12.30 uur. 

Inschrijven is mogelijk via www.almerecityrun.nl. Hier staat ook alle informatie over de afstanden, het parcours per onderdeel en kan men zich nog aanmelden als vrijwilliger. Bij inschrijving is het mogelijk om het limited edition ‘Ally’ running shirt te bestellen.

Bekijk de parcourskaarten hier: https://www.almerecityrun.nl/info/event-info/ 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto