Almere City FC
Almere City FC Almere City FC

Indrukwekkende versterkingen voor Almere City FC

Sport

FBK SPORTPARK – Almere City heeft een aantal indrukwekkende versterkingen voor volgend seizoen. De club wist niet allen de Belgische buitenspeler Anthony Limbombe te strikken voor twee seizoenen, maar ook international FaÏz Mattoir van de Comoren. Ook José Pascual Alba Seva komt de gelederen versterken.

Limbombe debuteerde op 16-jarige leeftijd voor KRC Genk, waar hij in totaal 84 wedstrijden voor in actie zou komen, onder meer in de Champions League. In 2014 tekende ‘Bombe’ een driejarig contract bij NEC Nijmegen, waar hij in 70 wedstrijden tot 23 doelpunten en 18 assists kwam. Het leverde hem een transfer op naar Club Brugge, waar hij uitgroeide tot speler van formaat. Twee seizoenen later nam FC Nantes uit de Franse Ligue 1 de Belg over voor 8 miljoen euro en maakte de speler zijn debuut bij de Rode Duivels, het nationale elftal van België. Een belangrijke reden voor Limbombe kiest om voor Almere te kiezen, was de aanwezigheid van technisch manager Johan Hansma met wie hij werkte in Nijmegen. Hansma: “Na zijn teleurstellende periode in Nantes is hij op zoek naar een veilige omgeving, waar hij zijn kwaliteiten weer kan laten zien en ook het plezier in voetballen weer kan terug vinden. Almere City is daarvoor de plek bij uitstek,” aldus Hansma. “Wij zijn ontzettend blij dat Anthony ondanks heel veel interesse de bewuste keuze voor ons heeft gemaakt.”

Faïz Mattoir

Trainer Alex Pastoor kan komend seizoen ook gebruik maken van middenvelder José Pascual Alba Seva die de overstap maakt van FC Dordrecht naar Almere City FC en van Faïz Mattoir. De tienvoudig international van de Comoren, eerder dit jaar nog actief op de Afrika Cup waar hij met zijn land in de achtste finales verloor van thuisland Kameroen, komt over van de Franse club Ajaccio.

Uit de krant