Het moet weer een beetje gaan leven bij FC Almere. (Foto: aangeleverd)
Het moet weer een beetje gaan leven bij FC Almere. (Foto: aangeleverd)

Voorzitter FC Almere: ‘Club moet weer beetje gaan leven’

Sport

DE MARKEN - Sinds één jaar staat Desiré Laan aan het roer bij FC Almere, de oudste voetbalvereniging van Almere. Ze is reeds lang betrokken bij de club en onlangs benaderd om haar functie van penningmeester te verruilen voor het voorzitterschap. Hier moest ze wel even over denken, maar toch nam ze deze grote stap. 

Door Henk Mathlener

Desiré: “Er komt natuurlijk wel wat bij kijken. Aan de andere kant ben ik wel het type dat aan de slag wil in plaats vanaf de zijlijn commentaar geven. Dus voor mij was het eigenlijk wel logisch om deze uitdaging aan te gaan.” Als meisje voetbalde ze zelf bij SV Almere, dat destijds twee meisjesteams had. Nu wil ze als vrijwilligster iets terug doen voor haar oude cluppie. Eerst als coördinator en daarna penningmeester, waar de club financieel weer gezond werd. Door het vertrek van de voorzitter werd ze echter benaderd voor die functie. ”In mijn dagelijkse werk (re)organiseer ik bedrijven. Door mijn ervaring en contacten had ik er vertrouwen in dat we dit ook bij de voetbalclub voor elkaar konden krijgen. Ons doel is een voetbalclub te worden voor iedereen ongeacht leeftijd, niveau en afkomst. De club moet dus weer een beetje gaan leven.”

Structuur

De vereniging is meteen gestart met een goede structuur, een begroting op de werkelijke situatie, het instellen en bemensen van diverse commissies en het werven van nieuwe vrijwilligers. Voor de jeugdtrainers biedt de vereniging vanaf dit seizoen een ‘train de trainer cursus’ aan, waarbij de focus ligt op de pedagogiek en het “plezier hebben in voetbal”. Daarbij zal het aanstellen van de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding er zeker voor zorgen dat iedereen oefenstof op zijn eigen niveau aangeboden krijgt. En een van die zaken die daar toe zeker zal bijdragen, is de komst van de nieuwe trainer Sandor Augustijn, die het eerste team en de jeugd weer bij elkaar moet brengen. Laan: “Het is voor FC Almere belangrijk dat de jeugd kan doorgroeien naar het eerste elftal en daar heb je de juiste hoofdtrainer voor nodig. Daarnaast willen we dat de  zich ook meer manifesteren via diverse toernooien als De Kantel Cup, het 3e Helft Seniorentoernooi, het zomertoernooi, maar ook middels een sponsorloop, een kinderdisco en een heuse barbecue voor alle leden en vrijwilligers.”

Verbeteringen

En natuurlijk gaat nog niet alles goed want opbouwen heeft tijd nodig en er wordt momenteel best wat gemord over het vooraf betalen van de contributie en het doen van tien uur vrijwilligerswerk. “Ja, dat kost ons leden, maar gelukkig komen er ook weer heel veel terug. We zien al duidelijk verbeteringen en moeten er toch met z’n allen de schouders zetten om FC Almere weer te laten leven”, meent de huidige voorzitter Desiré Laan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto