Stanley Owusu (rechts) en Lorenzo van Slimming in actie. (Foto: aangeleverd)
Stanley Owusu (rechts) en Lorenzo van Slimming in actie. (Foto: aangeleverd)

Dare to dream in 036 helpt voetbaldroom te verwezenlijken

Sport

ALMERE - Stanley Owusu heeft grote ambities op het gebied van voetbal. De 18-jarige Almeerder stuurde zijn droom om topvoetballer te worden naar Dare to dream in 036. Die maakte het mogelijk om een individueel coachingstraject te volgen bij Football Direct Shots, de voetbalacademie van Lorenzo van Slimming. “Hij heeft zich enorm ontwikkeld, zowel op voetbalgebied als op sociaal vlak”, vertelt Lorenzo.

Door Petra Onderwater

“Ik doe alles om mijn doel te behalen en train er heel hard voor. Toen ik deze kans kreeg dankzij Dare to dream in 036 heb ik die met beide handen aangegrepen”, zegt Stanley. “Ik wilde graag lessen volgen bij Football Direct Shots om nog beter te worden. In tien lessen van een uur hebben we allerlei soorten oefeningen gedaan op het gebied van kracht, conditie en voetbaltechniek, maar ook mentale training. Ik ben niet alleen een stuk beter geworden in mijn spel, maar sta mentaal ook sterker in mijn schoenen.”

Dromen verwezenlijken

Dare to dream in 036 helpt jongeren om een stapje dichter bij het verwezenlijk van hun toekomstdroom te komen. “Soms heb je wat hulp nodig om je doel te kunnen bereiken”, vertelt Nina van ’t Sant. Zij is betrokken bij de projecten Dare to Dream in 036 en Als ik later als ik groot ben in Almere. “Alle Almeerse kinderen en jongeren, of hun ouders nu weinig of veel geld hebben, kunnen hun droom met ons delen. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen hiervoor terecht bij Als ik later groot ben in Almere. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar is het platform Dare to dream in 036. Wij denken heel graag mee en kijken hoe we kunnen helpen dromen te verwezenlijken. Zo doen we bijvoorbeeld aanvragen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Voor Stanley hebben we iets extra’s gedaan om de individuele coaching te kunnen volgen bij Lorenzo. Zover kunnen we niet in alle gevallen gaan, dat moet wel goed onderbouwd zijn.”

Individuele aandacht

“Deze jongen heeft heel veel potentie, maar heeft wat extra aandacht nodig om het talent eruit te halen”, vertelt Lorenzo. Hij geeft in zijn academie small group trainingen en individuele coaching. “Individuele aandacht staat bij mij echt op nummer één, samen met het plezier dat daarbij komt kijken. Bij Stanley hebben we naast voetbaltechniek, kracht- en conditietraining ook mentale coaching gegeven, om zijn zelfvertrouwen te vergroten. Daardoor heeft hij zowel op voetbalgebied als op sociaal vlak grote stappen gemaakt. Ik ben supertrots op wat hij heeft bereikt.”

Lorenzo hielp hem ook met het uitzoeken van een passende voetbalclub. “Uiteindelijk moest hij daar wel zelf achteraan gaan en dit heeft geresulteerd in een mooie club in Amsterdam. Dit is voor hem een hele mooie opstap.” Stanley speelt nu bij TOS Actief in Amsterdam als aanvaller, links- en rechtsbuiten.

Alliantie Kinderarmoede

Lorenzo heeft zich met zijn voetbalacademie ook aangesloten bij de Almeerse Alliantie Kinderarmoede, waarbij de gemeente Almere samenwerkt met bijna 50 partners in de stad. In juni was de eerste live bijeenkomst in het stadion van Almere City FC. “Ik werk hier graag aan mee, omdat ik vind dat iedereen gelijke kansen moet krijgen”, aldus Lorenzo. “We gaan binnenkort een clinic organiseren voor kinderen.” De volgende bijeenkomst is gepland in het najaar. Almeerse bedrijven die ook een maatschappelijke bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen via brievenbus@alsiklatergrootbeninalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto