Joran Stobbe in actie tijdens de EC Alanya in 2021. (Foto: Cenk Suer)
Joran Stobbe in actie tijdens de EC Alanya in 2021. (Foto: Cenk Suer)

Toppers van de Toekomst - Joran Stobbe

Sport

Toppers van de Toekomst 

Joran Stobbe - Triatlon

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek ‘Toppers van de Toekomst’ in Almere DEZE WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: triatlontalent Joran Stobbe. Zijn ambitie is om het beste uit zichzelf te halen, op elk vlak. En deze drive heeft hem al aardig op weg geholpen op zijn route naar de top. Want zijn grootste droom is om ooit volledig te kunnen leven van de triatlonsport. We spreken met het 17-jarige triatlontalent Joran Stobbe.

Van jongs af aan doet Joran al aan sport. Voordat hij met triatlon in aanraking kwam heeft hij aan volleybal en atletiek gedaan en ging hij altijd al graag naar het zwembad. Toen zijn vader in 2014 met triatlon begon, stond de toen 9-jarige Joran hem aan de zijlijn aan te moedigen. “Doordat ik toeschouwer was bij zijn wedstrijden, kreeg ik zelf ook zin om eens een triatlon te gaan doen en hiervoor te gaan trainen”, vertelt Joran. En nog geen jaar later heeft hij ook daad bij het woord gevoegd.

Talent

Dat hij talent heeft, blijkt wel uit het feit dat hij tegenwoordig start op ETU junior wedstrijden en met de uitslagen van afgelopen seizoen nu precies op de 100e plek staat op de internationale ranking junioren jongens. Ondanks het talent dat hij heeft, traint Joran hard: tussen de 12 en 18 uur per week bij het Regionaal Training Centrum (RTC) Triatlon in Almere en daarnaast ook af en toe bij het eredivisieteam van de Dolfijn in Amsterdam. Gelukkig kan dat nu weer want de afgelopen corona jaren hebben wel veel invloed gehad. “Het zwembad was vaak dicht en alle gezamenlijke buitentrainingen gingen niet door. Ook waren bijna alle wedstrijden geannuleerd. Mijn school was ’s ochtends online, daardoor kon ik in de middagen zelf buiten trainen. Ondanks alle coronaperikelen heb ik wel de motivatie weten te houden om te blijven trainen”.
Met zijn dit jaar behaalde VWO diploma op zak, heeft Joran zijn focus gelegd op deelname aan meerdere internationale junior triatlons en het EK in september. Het ziet ernaar uit dat we nog veel van dit triatlontalent gaan horen. Wij blijven hem volgen!

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto