De testeditie van de Beatrixpark Parkrun was geslaagd. (Foto: aangeleverd)
De testeditie van de Beatrixpark Parkrun was geslaagd. (Foto: aangeleverd)

Eerste editie van Parkrun in Beatrixpark

Sport

ALMERE – Na een geslaagde testrun eerder deze maand, vindt zaterdag 17 september de eerste editie plaats van de Parkrun in het Beatrixpark. Dit gratis loopevenement wordt vanaf die datum wekelijks georganiseerd voor iedereen die het leuk vindt om gezamenlijk een rondje van 5 kilometer te lopen. Lopers van alle niveaus zijn welkom om  in hun eigen tempo mee te doen. 

Het fenomeen parkrun is in 2004 ontstaan in het Bushy park in Londen, toen een groep lopers besloot iedere zaterdagochtend om 9.00 een 5km loopje te doen. De parkrun verspreidde zich als een olievlek over Engeland en vervolgens over de rest van de wereld. Deelname aan een parkrun is altijd gratis. Je moet wel eenmalig online een barcode aanmaken die ervoor zorgt dat je een finishtijd krijgt. Je krijgt dan na afloop een email met jouw resultaat en statistieken. 

De Parkrun is vooral een sociaal loopevenement. Wie dat wil kan na afloop mee naar Club Pellikaan om nog gezellig even na te praten onder het genot van koffie, thee of een andere versnapering (voor eigen rekening). 

De Beatrixpark parkrun is vanaf 17 september elke zaterdagochtend om 9.00 uur, met voorafgaand om 8.50 uur een briefing. Er wordt verzameld bij de speeltuin aan de Beatrixpromenade. De afstand is altijd 5 kilometer en iedereen is welkom mee te rennen, joggen of wandelen. Ga voor meer informatie en het aanmaken van een barcode naar www.parkrun.co.nl/beatrixpark

Uit de krant