Diede Odijk. (Foto: Geert Berghuis)
Diede Odijk. (Foto: Geert Berghuis) Geert Berghuis

FIT Almere eindigt op gedeelde eerste plaats

Sport

PARKWIJK - In de laatste ronde van het eerste gedeelte van de reguliere competitie zijn de badmintonners van FIT Almere op de gedeelde eerste plaats geëindigd.

FIT Almere moest aantreden tegen de nummer 6 van deze competitie, BC Amersfoort. Voor Amersfoort was er nog een kleine theoretische kans om de nummer 5 positie te halen dat recht geeft op de kampioenspoule. Voor Almere stond de volgorde van de top-3 op het spel.
Door de overwinning vorige week van DKC bij Duinwijck ontstond de situatie dat in plaats van een bijna zekere 2e plaats nu alsnog uitzicht was op de nummer 1 positie maar dat een derde plaats een nog reëlere mogelijkheid was. In de wetenschap dat DKC tegen de nummer laatst Amor speelde was eigenlijk op voorhand een 8-0 vereist.

Derde

Aan het eind van de avond stond een 7-1 winst op de borden. Doordat DKC met 8-0 won van Amor en Duinwijck met 5-3 won bij VELO staan DKC, Duinwijck en Almere nu op 55 punten op een gedeelde eerste plaats, waarbij toernooi.nl Almere als derde heeft aangemerkt. 

Coach Dave Khodabux: “De weg naar het kampioenschap ligt nog open, maar wordt druk bewandeld. De teams zijn erg gewaagd aan elkaar.”
FIT Almere kan zich nu gaan opmaken voor de kampioenspoule die het weekend 3 en 4 december van start zal gaan.

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit 20 uur geleden
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 21 uur geleden
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto