Luc Velzeboer (hier aan kop) wil de snelste Almeerder blijven (Foto: ELD)
Luc Velzeboer (hier aan kop) wil de snelste Almeerder blijven (Foto: ELD) ELD

Luc Velzeboer wil de snelste Almeerder blijven

Sport

ALMERE - De Almeerse marathonloper Luc Velzeboer heeft zich de laatste tijd door prachtige resultaten duidelijk op de kaart gezet.  Hij is op meerdere afstanden nu de snelste Almeerder, waarbij een eindtijd van 1.07.27 op de halve marathon echt opvalt. 

Door Henk Mathlener

De talentvolle loper breekt relatief laat door, omdat hij heel lang als doelman zijn mannetje stond. Velzeboer: “Ik heb me tot mijn zeventiende bezig gehouden met voetballen. Het keepersbloed zat bij ons echt in de familie, want opa en vader hebben ook altijd op goal gestaan. Pas in het voortgezet onderwijs ben ik door toedoen van mijn gymleraar in de atletiek beland.”
Tijdens zijn schooltijd hield de Almeerder zich voornamelijk bezig met voetballen, lezen en de game Football Manager. Maar toen zijn gymleraar hem na een zeer geslaagde piepjestest attendeerde op de atletiek was de switch een feit. Velzeboer werd lid van atletiekvereniging Almere’81.   “Ruud van der Laan is voor mij als coach erg belangrijk. Ik ben blij dat ik in zijn team zit. Hij is zeer toegewijd en ik krijg altijd de schema’s op tijd, zodat ik me goed kan voorbereiden. Ik studeer aan de PABO en de afronding is dichtbij, maar ik wil elk uurtje in de loopsport steken. Dat kan dankzij Ruud. Ik hoop dat hij na zijn pensioen mij nog blijft trainen en coach, want dat heb ik echt wel nodig.”

Malaga

De laatste tijd zet de Almeerder mooie resultaten neer, zoals de negende plaats in Malaga waarmee hij zes seconden van zijn PR afsnoepte. Maar ook goede klasseringen bij de Enschedese Singelloop, Wolfskamerloop en de 30 van Almere spreken tot de verbeelding. Maar ook bij Velzeboer gaat wel eens wat mis. “Door Corona trainde ik minder en waren er ook geen wedstrijden. Aan het einde wilde ik meteen vol aan de bak en misschien was ik daarbij wel iets te gretig. Bij de FBK-games in Hengelo wilde ik vlak voor het einde zelfs uitstappen en presteerde ik twee weken later ook niet goed bij het NK, want een vijftiende plaats vind ik gewoon een dieptepunt.” 

Nieuwe doelen

In het nieuwe jaar wil Velzeboer weer gaan knallen. Om dat te bereiken, traint hij nu maar liefst elf keer per week. “Ik train veel zelf en ook vaak samen met mijn vriendin en loopster Selina Franken. Zo wil Velzeboer een goede klassering behalen bij de NK Cross in Tilburg om vervolgens bij de beste tien te komen in Schoorl, als daar de 10 kilometer gelopen wordt. “En daarna vol gaan voor een medaille op het NK. En dan natuurlijk het liefste op mijn favoriete afstand de 1500 of 5000 meter. Ik wil graag de snelste Almeerder blijven en als dan nog een sponsor zich meldt, is mijn seizoen helemaal geslaagd.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto