Luc Essink strijdend in het traject langs de Amstel. (Foto: aangeleverd)
Luc Essink strijdend in het traject langs de Amstel. (Foto: aangeleverd)

Luc Essink loopt Top 10 bij Amsterdam Marathon

Sport

ALMERE - Marathonloper Luc Essink is zondag bij de Amsterdam Marathon als achtste Nederlander geëindigd. Daarmee loste de Almeerder een belofte in die hij zichzelf had gesteld.

Essink kwam tijdens de marathon van Rotterdam, in april, als veertiende Nederlander over de finish. In een interview met deze krant liet hij daarop weten in Amsterdam Top 10 te willen lopen. “Nadat het artikel in de krant had gestaan spraken mensen me daar regelmatig op aan, dus het was voor mij wel een uitdaging om ook bij de beste 10 te komen.”
De wind was een fikse spelbreker in Amsterdam. “Mijn strategie was om met de beste dames mee te lopen en zo op een tijd van 2 uur en 20 minuten uit te komen, maar na veertien kilometer moest ik die helaas laten gaan. Dat was vlak voor het moment dat het parcours langs de Amstel gaat en je de wind vol tegen krijgt. Echt een rot stuk, waar ik dus helemaal alleen liep. Dan zie je de tijd alleen maar oplopen en loop je echt met je ziel onder de arm.”

Mentale hardheid

Gelukkig voor de Almeerder herpakte hij zichzelf en wist hij in de slotkilometers nog twee concurrenten te passeren. “Dat heb ik echt aan mentale hardheid te danken en aan het publiek langs het parcours, waaronder familie en vrienden.”
Uiteindelijk kwam Essink als zevende Nederlander over de streep in een tijd van 2.25.01. “Echt geweldig om Top 10 te lopen onder zulke moeilijke omstandigheden”, aldus de Almeerder die in april weer opgaat voor de Rotterdam Marathon waar dan het NK wordt gehouden. “De marathon van Rotterdam is echt een prachtevenement. Het zou mooi zijn als ik me daar weer kan verbeteren. Top 5? Nee, dat ga ik echt niet zeggen. Ik spreek geen doelstellingen meer uit. Ik ben super tevreden met mijn prestatie in Amsterdam en ga nu even van een vakantie genieten.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto