Rennen voor onderzoek naar kinderkanker. (Foto: aangeleverd)
Rennen voor onderzoek naar kinderkanker. (Foto: aangeleverd)

Run for KiKa sluit aan bij 30 van Almere

Sport

BUITEN - De 30 van Almere staat op 24 september weer op het programma in Almere Buiten. Lopers kunnen als vanouds kiezen uit de 1, 2, 5, 10, 15 of 30 kilometer. De eerste vier afstanden maken dit jaar voor het eerst deel uit van Run for KiKa. “Op die manier kunnen we met elkaar iets doen voor kinderen die dat hard nodig hebben”, aldus organisator Jefry Visser.

Run for Kika is een initiatief waarbij hardlopers bij diverse evenementen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar kinderkanker, om zo een bijdrage te leveren aan het vergroten van de genezingskans. “We hoeven dus niet uit te weiden over het belang hiervan. Ieder jaar genieten wij van De 30 van Almere en alle prestaties die daar worden neergezet door ‘onze lopers’. En ieder jaar zitten daar ook enorm veel jonge kinderen bij die vol enthousiasme meedoen aan onze Kids Run. Dat doet ons des te meer beseffen dat ieder kind een onbezorgde jeugd verdient. En daar willen we heel graag, samen met onze deelnemers, een steentje aan bijdragen”, legt Visser uit.

Inschrijven

Inschrijven voor alle afstanden van De 30 van Almere verloopt nog steeds via de website van de 30 van Almere. “Als je kiest voor de 1, 2, 5 of 10 kilometer, verwijzen we je automatisch door naar de pagina van Run for KiKa. Daar schrijf je je in voor het standaard tarief. Natuurlijk moedigen we je van harte aan om daarnaast extra sponsorgeld in te zamelen dat wordt gebruikt voor het goede doel, maar daar wordt geen minimum aan gesteld. ‘Gewoon’ inschrijven en meelopen wordt ook gewaardeerd.”

Run for KiKa is zeer content met de aansluiting bij De 30 van Almere. “Het is een mooie toevoeging aan het programma, naast onder andere de marathon van Rotterdam en de aankomende marathon van Amsterdam op 15 oktober. Wij kijken uit naar een te gekke editie en hopen daarmee een mooi bedrag op te halen voor Stichting Kinderen Kankervrij.”

De start en finish van de 30 van Almere zijn dit jaar op het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten. Het parcours loopt niet alleen door het centrum van Buiten, maar ook door de natuur van de Oostvaardersplassen. Ga voor meer informatie en inschrijven voor alle afstanden naar www.30vanalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto