De Nobel Run voert door de natuur van het Almeerderhout. (Foto: Rene den Engelsman)
De Nobel Run voert door de natuur van het Almeerderhout. (Foto: Rene den Engelsman)

Nobel Run blijft groeien

Sport

NOBELHORST - Op 21 mei klinkt het startschot van alweer de vijfde editie van de Nobel Run. Er staan nu al meer deelnemers ingeschreven in vergelijking met de vorige editie. De organisatie merkt dat steeds meer hardlopers uit Almere en omstreken naar Nobelhorst komen voor een rondje door het natuurgebied Almeerderhout.

Vijf jaar geleden stonden er 300 mensen aan de start van dit evenement. Nu hoopt deorganisatie met deze jubileumeditie 1.000 deelnemers te mogen verwelkomen. Deze zijn verdeeld over de kidsrun van 1,6 kilometer, de 5, 10 en 15 kilometer. De routes van de drie langste afstanden voeren door de groene natuur van Almere Hout. 

Markt

De Nobel Run is ook een feest na afloop, voor zowel de lopers als de supporters. Inmiddels is de foodmarkt gevuld met diverse foodtrucks, staat er een bar met speciaalbieren en wijnen en is er een markt waar verschillende (lokale) ondernemers een scala aan producten zullen aanbieden. Voor de kids is er de Nobie Kids Club, waar een springkussen staat en geknutseld kan worden.

Tijdens de vorige editie van de Nobel Run waren alle startbewijzen ruim van tevoren al uitverkocht, dus wees er snel bij. Ben je geen hardloper maar wil je wel iets bijdragenaan het evenement? Vrijwilligers zijn van harte wekom. Kijk voor meer informatie over de Nobel Run op www.nobelrun.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto