(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)

Almere City FC verliest eerste uitwedstrijd eredivisie

Sport

ALMERE - Almere City FC heeft zaterdag de eerste Eredivisie-uitwedstrijd uit de geschiedenis met 2-1 verloren. Alhoewel de ploeg vooral in de tweede helft oppermachtig was in het Fortuna Sittard Stadion leidde het niet tot de eerste punten van het prille seizoen.

Almere City FC stond in de beginfase goed onder druk. Hamdi Akujobi probeerde na luttele minuten een doorgekopte ingooi te verdedigen, maar werkte de bal hierbij in eigen doel voor een snelle achterstand. Tien minuten later leek een kopbal van Théo Barbet eenzelfde lot beschoren als de ingreep van Akujobi. Keeper Bakker trok gelukkig voor Almere City FC op tijd aan de noodrem. Het bleek echter uitstel van executie wanneer Loreintz Rosier een aantal minuten later wel hard raak kopte.

Aansluitingstreffer

De bijzondere veerkracht van de ploeg van Alex Pastoor liet zich toen weer zien. Sinds vorig seizoen wist de ploeg zich menigmaal terug te vechten van een 2-0 achterstand. Een klein kwartier voor rust was het Thomas Robinet die zijn eerste officiële doelpunt in Almeerse dienst maakte en de aansluitingstreffer op het bord bracht. Op slag van rust leek een laag schot van Anthony Limbombe de potentiële gelijkmaker te zijn, maar Fortuna Sittard-keeper Ivor Pandur keerde.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig, alhoewel Almere City FC wel steeds meer ruimte in de rug bij de Limburgers afsnoepte. Het eerste kansje van de tweede helft volgde pas na twintig minuten, maar dat schot (van Rajiv van La Parra) deed Pandur niet zweten. De halve omhaal van Lance Duijvestijn nog geen minuut daarna was van een ander niveau. Pandur moest zijn beste zweefduik uit de kast halen om de halve omhaal uit het doel te tikken.
Tegen die tijd kwam Fortuna Sittard er niet meer aan te pas. Akujobi leek de laatste sloopkogel te geven na een lange solo, maar zijn puntertje prikte naast. Het was Pandur die hierna redding bracht op een schitterende volley van Limbombe en de driepunter voor zijn team behield.

In de zes minuten tellende extra tijd was het Akujobi die de gelijkmaker op het hoofd heeft. De verdediger kopt egoed naar de grond, maar zag tot zijn eigen verbijstering de bal over de kruising stuiteren.

Volgende week speelt Almere City FC voor het eerst in de clubgeschiedenis in competitieverband tegen een ploeg uit de traditionele Top-3. De ploeg gaat dan op bezoek bij regerend landskampioen Feyenoord in De Kuip.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 7 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51