(Beeld: Almere City FC)
(Beeld: Almere City FC)

Almere City FC wil bij debuut eredivisie wél afrekenen met Twente

Sport

Wat er zondagmiddag ook gebeurt, een historische dag zal het voor altijd blijven. Almere City FC debuteert op 13 augustus in de Eredivisie en de tegenstander is er gelijk één van formaat: FC Twente. En daar heeft Almere City FC nog wel een appeltje mee te schillen.

De landskampioen van 2010 degradeerde in 2018 na een aantal moeilijke jaren op het hoogste niveau naar de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC speelde twee wedstrijden tegen deze tegenstander en zonder al teveel succes. Beide duels werden gewonnen door FC Twente. De oosterlingen werden uiteindelijk met een straatlengte voorsprong kampioen van de competitie, Almere City FC struikelde in de eerste ronde van de play-offs tegen SC Cambuur.
Makkelijk zal het ook ditmaal niet worden tegen FC Twente. De laatste twee seizoenen manifesteerde de ploeg zich in de subtop van de Eredivisie en vormde de ploeg ook voor de absolute topclubs meermaals een moeilijk neembare horde.

 Almere City FC bevindt zich op een roze wolk sinds de promotie op 11 juni van dit jaar.  De Almeerders beginnen dan ook vol vertrouwen aan dit seizoen beginnen. “We hebben alles overwonnen – zowel de vooroordelen als de sportieve tegenstand. Dit team kent geen angst. Ally de stad, City de club.”

Er zijn geen losse kaarten meer beschikbaar voor de thuiswedstrijden van Almere City FC en ook de seizoenstickets waren in een mum van tijd uitverkocht. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto