Ook Lance Duijvestijn kwam niet tot scoren. (Foto: Ron Baltus)
Ook Lance Duijvestijn kwam niet tot scoren. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Eerste punt voor Almere City FC

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft zondag in Rotterdam het eerste punt in de eredivisie behaald. Tegen Excelsior werd de beginstand ook de eindstand 0-0. Natuurlijk was er blijdschap om het historische punt, maar toch was er teleurstelling: de Almeerders hadden verdiend om te winnen.

Coach Alex Pastoor had zijn elftal iets gewijzigde. De Almeerders zetten de Kralingers van meet af aan onder druk, zonder overigens tot echt grote kansen te komen. De grootste kans was acht minuten voor het rustsignaal voor Rajiv van La Parra na een voorzet van Manel Royo maar de bal suisde licht over het doel.

Tweede helft

Ook in de tweede helft maakte Almere City FC geen geheim van de aanvallende intenties. Opnieuw waren er kansen voor Van La Parra. Na een kwartier verzuimde hij oog in oog met keeper Van Gassel de verdiende 0-1 te scoren, in de rebound mikte Lance Duijvestijn net over. Van La Parra kreeg meerdere kansen, maar liet ze onbenut. Een feit waar de speler na afloop zelf het meest van baalde, zeker omdat al zijn ijver niet tot resultaat had geleid.

Komende zondag komt PSV op bezoek in Almere. De Eindhovenaren hebben nog geen punt verloren dit seizoen.