Pascu wist twee kansen niet te verzilveren. (Foto: Ron Baltus)
Pascu wist twee kansen niet te verzilveren. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC verliest eerste wedstrijd play-offs met 1-0

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor promotie naar de eredivisie met 1-0 verloren van Eindhoven.

In de eerste helft namen beide ploegen geen enkel risico en leek de wedstrijd eerder op een potje zomeravondvoetbal dan op een wedstrijd waar uiteindelijk een halve finalist van de play-offs uit moet komen.

Eindhoven knalde in de eerste minuut twee keer op het doel van Nordin Bakker, daarna was het zowel aan de kant van de Brabanders als de Almeerders een risicoloze wedstrijd. Almere kwam eigenlijk niet een keer door in het strafschopgebied waar het gebrek aan een spits lelijk opbrak. Het was derhalve niet verrassend dat met een 0-0 stand de kleedkamers werd opgezocht.

Van la Parra

Na de pauze viel Rajiv van la Parra in voor Limbombe. De creatieve speler was verantwoordelijk voor een onbedoelde botsing met Eindhoven-keeper Nigel Betrams die zich direct moest laten vervangen door de tamelijk onervaren Jort Borgmans.
Almere zette enigszins aan. In de 65e minuut voorkwam de 20-jarige doelman een treffer van de Almeerders toen de ook ingevallen Jochem Ritmeester van de Kamp gevaarlijk doorbrak en voorgaf en de inglijdende Pascu bijna scoorde.
In de 74e minuut was er weer een grote kans voor Pascu, waar Borgmans opnieuw kon ingrijpen. Toch viel de 1-0 een minuut later aan de andere kant door een harde kopbal van Dyon Dorenbosch.

Vrijdag moeten de Almeerders de achterstand op Eindhoven goed zien te maken. De Almeerders spelen dan om 20.00 uur een thuiswedstrijd.