Bij ritmische gymnastiek wordt gewerkt met verschillende materialen. (Foto's: Bart Treuren)
Bij ritmische gymnastiek wordt gewerkt met verschillende materialen. (Foto's: Bart Treuren)

Ritmische Gymnastiekvereniging De Badhoeve van start in Almere

Sport

ALMERE – Ritmische gymnastiekvereniging De Badhoeve is deze maand van start gegaan met een nieuwe afdeling in Almere.

De afdeling ritmische gymnastiek van Turning Spirit Almere heeft besloten zich aan te sluiten bij het Amsterdamse GTV De Badhoeve. “Deze vereniging heeft nu dus ook een afdeling in Almere”, vertelt trainster Sharona van Wijk, die de Almeerse afdeling runt. “Wij vonden het tijd om onze eigen koers te gaan varen. Gelukkig hebben wij alle bestaande trainingsuren en locaties mogen behouden en alle materialen, inclusief de vloermat, kunnen overkopen van TSA. Het is heel fijn dat we dat zo hebben kunnen regelen.”

Verschillende materialen

Bij ritmische gymnastiek doe je vloeroefeningen op muziek met gebruik van verschillende materialen. “In de lessen leren de kinderen de technieken van alle ritmische materialen: bal, hoepel, touw, knots en lint. Daarnaast wordt ook gewerkt aan kracht en lenigheid. Wie wil mag ook meedoen aan wedstrijden.” 

Lessen

De eerste lessen hebben inmiddels weer plaatsgevonden in de gymzaal van de Archipel aan de Maldivenweg in de Eilandenbuurt en gymzaal de Slagbaai in Waterwijk. Nieuwe leden welkomGTV De Badhoeve Almere heeft momenteel drie trainsters en zo’n 80 leden. “We gaan ook weer nieuwe assistentes opleiden en we hebben ook plek voor nieuwe leden. Enthousiaste meisjes die kennis willen maken met ritmische gymnastiek zijn van harte welkom.” Wie dat wil kan zich aanmelden voor een gratis proefles kan door een mail te sturen naar rg.sharona@gmail.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto