Sara Wennekes behaalde in 2021 en bronzen medaille op het WK windsurfen. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Sara Wennekes behaalde in 2021 en bronzen medaille op het WK windsurfen. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Wennekes wint Almeers onderonsje voor Olympisch ticket

Sport

ALMERE – De Almeerse windsurfster Sara Wennekes zal deze zomer in actie komen tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Ze was in een onderlinge strijd met plaatsgenote Lilian de Geus de sterkste.

Beide dames kwamen in actie in de IQFoil-klasse tijdens wedstrijden bij het eiland Lanzarote. In deze klasse is voor Nederland slechts een ticket te verdienen. Wennekes plaatste zich op Lanzarote voor de finaledag, waar De Geus op plek 22 bleef steken. De weg naar Parijs was voor de Almeerse een bijzonder. In 2019 leek het alsof ze de Spelen op haar buik kon schrijven nadat ze uit de nationale selectie werd gezet en kon niet meer rekenen op steun van TeamNL. ‘Datzelfde jaar is besloten dat het Olympisch windsurfen zou veranderen naar een nieuwe discipline: het windfoilen’, schrijft ze op haar website. 

Draagvleugel

Dit nieuwe foilboard komt door een draagvleugel constructie uit het water en bereikt veel hogere snelheden dan de gewone windsurfplank die in het water ligt. ‘Daarmee zag ik een opening. Met een bom aan motivatie en de instelling “dan ga ik het zelf doen” ben ik mijn eigen campagne gestart.’Wennekes zegde de huur van haar woning op en kocht een bestelbusje waarmee ze op eigen gelegenheid van wedstrijd naar wedstrijd trok. ‘Begin 2022 ben ik mijn eigen team begonnen zodat ik gebruik kan maken van een vaste coach, trainingspartners en specialisten. Mijn professionele carrière is nu in full swing.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto