Leonie Vestering. (Archieffoto: aangeleverd)
Leonie Vestering. (Archieffoto: aangeleverd)

Almeers Tweede Kamerlid PvdD stapt op

Politiek

ALMERE - Het Almeerse Tweede Kamerlid Leonie Vestering heeft haar functie per direct neergelegd. Oorzaak is de interne strijd bij de Partij voor de Dieren. Daar ligt het bestuur overhoop met partijleider Esther Ouwehand.

Volgens het bestuur zijn er meerdere integriteitsklachten binnengekomen over Ouwehand. Duidelijkheid daarover wordt niet verschaft. Voor Vestering, die jarenlang in Almere fractievoorzitter was, is het conflict reden om op te stappen. De chaos bij de Partij voor de Dieren is daarmee compleet.
“Ik ben ontzettend geraakt door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. En het raakt me omdat ik de Partij voor de Dieren ken als een fantastische partij mensen die samen strijden voor hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen”, zei Vestering. “En die stem steeds meer verloren gaat aan een interne strijd. Onder deze omstandigheden kan ik dat niet langer doen. En daarom heb ik besloten mijn functie als kamerlid neer te leggen.”

Het is niet geheel duidelijk welke zijde Vestering in het conflict heeft gekozen. Vestering was voor de redactie van deze krant tot op heden nog niet bereikbaar.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto