(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

‘Handelswijze bestuur PvdD roept veel vragen op’

Politiek

ALMERE – Bijna tweehonderd lokale politici van de Partij voor de Dieren willen dat het partijbestuur opstapt vanwege de onenigheid tussen partijleider Esther Ouwehand en het bestuur. Zowel de provinciale als Almeerse fractie van de PvdD wil niet zover gaan.

Eerder deze week liet fractievoorzitter Marjolijn Veenstra nog weten geen reactie te willen geven en het congres van 24 september te willen afwachten. Inmiddels sluit zij zich aan bij het voorzichtige statement van de provinciale fractie die in een verklaring schrijft ‘met een gevoel van verbijstering’ de recente gebeurtenissen te aanschouwen. De Almeerse afdeling sluit zich daarbij aan. ‘De handelswijze van het bestuur roept bij onze fractie enorm veel vragen op’, voegen de Almeerders nog toe aan de provinciale verklaring.

Op de vlakte

Daarmee blijft zowel de provinciale als lokale fractie zich op de vlakte houden en kiest geen partij tot het congres van 24 september. ‘We hopen dan alle informatie compleet te hebben om een goede mening te kunnen vormen. Het is de plek waar democratische wegen worden bewandeld en waar de leden hun stem kunnen laten horen.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto