Het team van Ben, Aiden en Tim gaat strijden voor een finaleplek. (Foto: aangeleverd)
Het team van Ben, Aiden en Tim gaat strijden voor een finaleplek. (Foto: aangeleverd)

TSA organiseert landelijk turntoernooi in Topsportcentrum Almere

Sport

ALMERE – Turning Spirit Almere organiseert samen met de KNGU een landelijk turntoernooi in het Topsportcentrum in Almere Poort. Op zaterdag 9 maart staat de halve finale voor herenteams op het programma en op zondag 10 maart is de halve finale individueel voor turners in de eredivisie.

Almeers team in halve finale

De Almeerse turnvereniging is zelf ook vertegenwoordigd op het toernooi. Het team van Ben de Bakker (16), Tim Verhoeven (15) en Aiden van Lieshout (15) mag aantreden in de halve finale voor teams. “Bij de twee plaatsingswedstrijden wonnen zij beide keren het goud, wat betekent dat zij als eerste geplaatst zijn voor deze halve finale”, vertelt coach Margriet Roeters van Turning Spirit Almere. “Ik merk dat de heren nu toch wel wat druk beginnen te voelen, maar ze gaan natuurlijk hun uiterste best doen om een finaleplaats voor het NK te bemachtigen. En een plekje op het erepodium zou natuurlijk helemaal mooi zijn bij deze thuiswedstrijd.” Het drietal is hiervoor vier tot vijf keer in de week keihard aan het trainen in de turnhal aan de Bongerdstraat in Parkwijk. “Individueel doen ze het ook het goed, maar turnen als team vinden ze toch wel het leukst”, zegt Roeters, die de halve finale met vertrouwen tegemoet ziet. “Ik ben enorm trots op de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt.” 

Nederlandse turntop in actie

Tijdens de individuele halve finale voor heren in de eredivisie op zondag 10 maart is de Nederlandse turntop in actie te zien. “Ook voormalig TSA-turners Elijah Faverus en Bryan Vis komen dan in actie”, vertelt Roeters. “Zij zijn als jonge talenten vanuit onze vereniging doorgestroomd naar eredivisieclub SV Pax in Hoofddorp, waar ze maar liefst 32 uur per week aan het trainen zijn. Wij zijn als TSA natuurlijk ook trots op deze mannen.”

Roeters kijkt uit naar het toernooi in de Topsporthal. “Het is voor een mooie gelegenheid om Almere en onze turnvereniging op de kaart te zetten. Het is een hele organisatie, maar ook een eer.” Publiek is overigens van harte welkom, benadrukt zij. “Dus turnliefhebbers, kom vooral kijken!”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto