(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

TSA heeft turnseizoen groots afgesloten

Sport

ALMERE - Turnvereniging Turning Spirit Almere heeft het seizoen groots afgesloten met een Zomershow in het Topsportcentrum in Almere Poort. Alle leden mochten meedoen en zo’n 450 kinderen hadden daar gehoor aan gegeven. De tribunes waren dan ook goed gevuld met familie, vrienden en overige supporters. 

Door de trainers is de afgelopen weken hard gewerkt aan de show. Elke groep was gekoppeld aan een land en had een act ingestudeerd met een bijhorend muziekje. Twee stewardessen, trainsters Roxanne en Sharona, praatten de show aan elkaar en namen het publiek mee op een wereldreis langs de verschillende landen. 

Vrijwilligers

De vereniging had subsidie aangevraagd om deze show te kunnen organiseren. Het doel was leden en ouders, na de twee seizoenen corona, steviger binden aan de vereniging. “Zo’n grote vereniging heeft in deze tijden best moeite om al het vrijwilligerswerk voor elkaar te krijgen”, vertelt voorzitter Barbara Boerlijst. “Naast het vrijwillige bestuur zoekt TSA ook altijd naar juryleden, administratieve krachten, assistenten voor de trainers, sjouwers voor toestellen, mensen die de zalen helpen schoonmaken zodat gymvloeren zo goed mogelijk stofvrij zijn. Maar ook  de verkoop van kleding, gesprekken met derden, financiën en dergelijke doet een vereniging met vrijwilligers. Anders wordt de sport te duur, vinden wij.”

Toestellen verhuizen

Om nieuwe vrijwilligers te betrekken bij TSA en om te laten zien wat de kinderen bij TSA doen en wat ze kunnen, heeft de vereniging van de subsidie de topsporthal gehuurd en de toestellen vanuit de verschillende zalen naar deze hal vervoerd. “Hiervoor zijn we de ouders en trainers die hier hun ruggen op gebroken hebben, heel dankbaar”, vervolgt Boerlijst. “Als vereniging van 950 leden hebben we in verschillende zalen in Almere onze eigen toestellen staan, voor jongens en meiden turnen en ritmische gymnastiek, van alle leeftijden, op recreatief en wedstrijdniveau. Als we ons als één vereniging presenteren hebben we voor de 925 leden geen zaal waar we allemaal tegelijkertijd in kunnen zijn. Vandaar deze ludieke actie om alles toestellen naar een zaal te verhuizen die wel groot genoeg was.”

Het publiek, tussen de 1500 en 2000 man, was enthousiast en heeft gratis kunnen genieten van alle optredens. Wie na het lezen van dit verhaal iets voor TSA wil doen, kan mailen naar bestuur@turningspiritalmere.nl..


(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto