(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Burgemeester Hein van der Loo doet mee aan Nobel Run

Sport

NOBELHORST - Burgemeester Hein van der Loo werd deze week door de organisatie van de Nobel Run verrast met het allereerste startnummer voor de 5 kilometer. Toen hij vorig jaar het startschot gaf voor het hardloopevenement in Nobelhorst, gaf Van der Loo aan in 2024 opnieuw een bezoek te willen brengen aan de Nobel Run, maar dan als deelnemer. “Belofte maakt schuld”, reageert hij.

Almere heeft een heel sportieve burgemeester. Hij heeft veel diverse sporten beoefend, maar is naar eigen zeggen eigenlijk niet zo’n hardloper. Daarom vindt hij het des te leuker om deze uitdaging aan te gaan. Om zich goed voor te bereiden neemt Van der Loo nu deel aan de Fitste Club van Almere City, met een team vanuit de gemeente. Hier wordt hard getraind om in topconditie te komen voor de Nobel Run. Zijn mentale voorbereiding is minstens zo belangrijk. Van der Loo kijkt met enthousiasme uit naar de komende editie van het hardloopevenement en is vastbesloten om zijn uiterste best te doen tijdens de race. “Sport is zeer belangrijk voor de vitaliteit van de stad Almere,’’ stelt de burgemeester. “Het brengt mensen in de stad letterlijk in beweging”. 

Inmiddels is 80 procent van alle startbewijzen voor de Nobel Run verkocht. Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.nobelrun.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto