(Foto: Yvonne Burgwal)
(Foto: Yvonne Burgwal)

Nobel Run wordt weer een groot sportief feest

Sport

NOBELHORST - De Nobel Run keert volgend jaar terug. Traditiegetrouw vindt deze plaats op de derde zondag van mei, zondag 19 mei 2024, en het belooft weer een groot sportief feest te worden.

De Nobel Run is een hardloopevent dat jaarlijks wordt georganiseerd met als doel het creëren van verbinding tussen mensen, het stimuleren van duurzaamheid in de omgeving en het bieden van een unieke beleving voor de deelnemers én supporters. Voor de volwassenen zijn er drie verschillende afstanden te lopen: de 5, 10 en 15 kilometer. Daarnaast is er ook weer een Kids Run van 1,6 kilometer. Er is dus volop keuze waardoor het event voor een breed publiek leuk is om deel aan te nemen.

De routes lopen door de groene bossen van Almere Hout. Er is live muziek bij de start/finish en langs het parcours, en er zijn diverse activiteiten voor zowel lopers als toeschouwers. Door deze elementen wordt er een unieke sfeer gecreëerd die bijdraagt aan een positieve sportervaring voor iedereen. 

Milieu

De organisatie streeft ernaar om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben. Daarom worden maatregelen genomen zoals het verminderen van plastic afval, het gebruik van herbruikbare materialen en het stimuleren van fietsen of met het openbaar vervoer naar het evenement.

Inschrijven

Vanaf 4 november kun je je inschrijven voor het event. Dat weekend geldt er een speciaal super earlybird tarief. Bij de vorige editie van de Nobel Run waren alle startbewijzen ruim van tevoren al uitverkocht, dus wees er snel bij. Meer informatie: www.nobelrun.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto