De Almeerders presteerden dit seizoen goed, maar het landskampioenschap werd niet behaald. (Foto: Geert Berghuis)
De Almeerders presteerden dit seizoen goed, maar het landskampioenschap werd niet behaald. (Foto: Geert Berghuis) Geert Berghuis

FIT Almere grijpt naast landskampioenschap

Sport

PARKWIJK - Het is de badmintonners van FIT Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke Maaspoort Den Bosch was favoriet DKC zaterdag een maatje te groot voor de gele brigade: 1-5.

In dit overgangsjaar waar Almere ervoor heeft gekozen om geen buitenlanders in te zetten, maar de eigen jeugd de kans te geven, was het halen van de finale al een mooie beloning van het seizoen.
Trainer Dave Khodabux gaf na afloop aan dat de trainersstaf dit jaar druk is geweest met op het tactisch, technisch en mentale vlak, waarin de spelers in zijn ogen een volwassen stap voorwaarts hebben gezet, zowel op de baan als daarnaast. Hoogtepunt daarin vond hij de play-off wedstrijden waarin alles op zijn plek viel en de spelers zich beloond hebben om deze finale te mogen spelen met als resultaat een tweede plaats in het landkampioenschap die naar meer smaakt.

Geen verrassingen

De opstelling kende aan de kant van Almere geen verrassingen. Die was dezelfde zoals ook in de laatste play-off wedstrijd werd aangetreden. Op voorhand was de opstelling van DKC onduidelijk omdat zij vele opties hebben met hun sterke team. Marlies Baan stond in het damesdubbel opgesteld en in de mix stonden combinaties dit nog niet eerder op deze wijze in de opstelling hadden gestaan.
De ploeg uit Den Haag won het heren dubbel waarna de Almeerse dames met hun dubbel de stand weer op 1-1 brachten. Vervolgens gingen alle enkelspelen naar DKC.Met deze 1-5 stand was de wedstrijd dus beslist en werden de resterende twee mix partijen niet meer gespeeld.
Het hele verslag is te lezen op de website van BV Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto