Het Metropole Orkest opent het seizoen in Kunstlinie. (Foto: Reinout Bos)
Het Metropole Orkest opent het seizoen in Kunstlinie. (Foto: Reinout Bos)

Metropole Orkest opent nieuwe theaterseizoen Kunstlinie

Uit

STAD - Met een concert van het Metropole Orkest trapt Kunstlinie op vrijdag 3 september om 20.15 uur het nieuwe theaterseizoen af. Een seizoen met vele grote namen als Snelle, Herman van Veen, Nienke Plas en de landelijke première van de musical Titanic. De kaartverkoop voor voorstellingen in september en oktober is vorige week van start gegaan. Voor voorstellingen van november tot einde seizoen maakt Kunstlinie gebruik van pre-orders. De bezoeker reserveert alvast een plekje in de zaal, maar betaalt pas later.

De openingsvoorstelling On The Road op 3 september is een concert waarin het befaamde Metropole Orkest een heel eigen draai geeft aan de Amerikaanse traditie van country, folk en blues. Met Leo Blokhuis als spreekstalmeester, en solisten Tim Knol, Judy Blank en The Voice Senior-winnaar Ruud Hermans.

Preview Night

Wie een voorproefje wil van wat het nieuwe seizoen te bieden heeft, kan op vrijdagavond 17 september terecht tijdens de feestelijke Preview Night. Niet alleen in de theaterzalen, maar door het hele gebouw van Kunstlinie heen kunnen bezoekers genieten van originele acts. De Preview Night kan ook via een livestream gevolgd worden. Wie er komen optreden, blijft nog even een verrassing.

Voor ieder wat wils

De komende maanden is voor iedereen wat wils te zien. Cabaret komt van van toppers als Nienke Plas, Jandino Asporaat, Hans Teeuwen, René van Meurs en Martijn Koning. En van talenten als Rosa da Silva, Thijs van de Meeberg en Glodi Lugungu. Zangers Henk Poort, Charly Luske en Lucky Fonz III maken hun opwachting en onder andere stylist Fred van Leer en musicalster Simone Kleinsma komen met personality shows. 

Er zijn klassieke concerten van Goede Rede, Black Pencil, Fuse Live (bekend van Podium Witteman) en de show Music, Maestro! van contrabassist Dominic Seldis. Theaterconcerten zijn er van onder meer Ronnie Flex, Laura Jansen, Willeke Alberti, Candy Dulfer en Snelle. Qua toneel is er te genieten van onder meer Nasrdin Dchar, Huub Stapel en Kees Hulst. Anne Wil Blankers schittert met Hans Croiset en Johanna ter Steege in Het oog van de storm. 

Landelijke première Titanic

Musicalliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Rocky Horror Show en bij de landelijke première van de musical Titanic op 20 en 21 november in Almere.Meer dan theaterVerderop, in 2022, zijn onder andere de musical The Sound of Music, het eerste soloprogramma van ballerina Igone de Jongh, Amélie de musical, Roel van Velzen, Rolf Sanchez en Herman van Veen te zien. 

Naast theater herbergt Kunstlinie ook een kunsthal (met de tentoonstelling thuis t/m 17 oktober en Shapeshifters in het voorjaar van 2022), een architectuurcafé en een stadsforum.

Coronatoegangsbewijs

Kunstlinie kijkt ernaar uit om het publiek weer feestelijk, maar wel veilig te ontvangen. Vanaf 1 september wordt daarvoor naast een toegangskaartje een geldig coronatoegangsbewijs gevraagd. 

Op kunstlinie.nl staat het volledige programma en meer informatie over het ontspannen en veilige bezoek aan Kunstlinie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto