(Foto's: Nico Nooij/Studio Van Oostrum/Reinout Bos)
(Foto's: Nico Nooij/Studio Van Oostrum/Reinout Bos)

Stichting Vrienden Klassieke Muziek Almere viert jubileum in Goede Rede

Uit

HAVEN - De Stichting Vrienden Klassieke Muziek Almere bestaat 15 jaar en viert dit op zaterdag 9 oktober met een bijzondere dag vol muzikale hoogtepunten voor jong en oud in De Goede Rede.

Speciaal voor deze dag zijn de concerten van het dagprogramma gratis toegankelijk voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar. Het dagprogramma bestaat uit een openbare, gratis toegankelijke masterclass piano met vier jonge muziektalenten, onder leiding van toppianisten Lestari Scholtes en Gwyly Janssens. 

Het pianoduo Scholtes & Janssens presenteert daarna om 13.30 uur een programma met muziek van Erik Satie en Nicolaj Rimsky-Korsakov. Het befaamde Matangi Quartet & Carel Kraayenhof sluit het dagprogramma om 15.30 uur af met een toegankelijk miniconcert (8+).

Om 20.00 uur treden het Matangi Quartet & Carel Kraayenhof op met het programma ‘Beethoven vs Piazolla’. Radio 4 coryfee Hans van den Boom, presenteert het concert.

Berdien Stenberg nieuwe voorzitter

De stichting stimuleert en promoot sinds 2005 klassieke muziek in Almere. Op 9 oktober profiteren nieuwe leden van de eindejaarskorting. Ook stelt de nieuwe voorzitter Berdien Stenberg zich voor aan het publiek. “Klassieke muziek is voor mij van onschatbare waarde, nooit hetzelfde, altijd weer nieuw”, vertelt Stenberg. “In Almere worden prachtige concerten gegeven, waar nog veel meer Almeerders van moeten gaan genieten. Onbekend maakt onbemind, dus reuring geven aan de klassieke concerten in onze stad en het aantal Vrienden Klassieke Muziek verdubbelen zijn mijn ambities.”

Kijk hier voor meer informatie over het programma en tickets. Kijk voor meer informatie over de stichting op https://www.vriendenklassiekemuziekalmere.nl/


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto