Deze jongerenband zong een nummer over positiviteit in coronatijd. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Deze jongerenband zong een nummer over positiviteit in coronatijd. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Kinderen tonen talent tijdens wandelvoorstelling door Cultuurdôme

Uit

BUITEN – Geen verjaardagsfeestje kunnen vieren, niet zomaar bij vriendjes of vriendinnetjes kunnen spelen en je klasgenootjes missen tijdens online lessen. Tijdens de voorstelling Zoek(t) in de Cultuurdôme in Almere Buiten reflecteerden Almeerse kinderen afgelopen weekend op de coronatijd. Dat deden zij door middel van zang, rap, theater, fashion en spoken word.

De voorstelling was een samenwerking tussen de theatermakers van Groot Wild en KLEURinCULTUUR. Zij willen met deze en toekomstige voorstellingen inzetten op talentontwikkeling bij Almeerse kinderen.

Het aanwezige publiek was onderdeel van een onderzoek naar het ‘het nieuwe normaal’. Via videoboodschappen werden zij door de onderzoekers langs diverse testlocaties geleid, verspreid door het enorme pand van de voormalige Woondôme. Op elke testlocatie presenteerden Almeerse kinderen hun acts. Deze waren het eindresultaat van de workshops die zij eerder hebben gevolgd in de Artlabs van KLEURinCULTUUR. Daarin werden de deelnemende kinderen uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen en in contact te komen met andere kunstdisciplines. Acts over eenzaamheid, positiviteit, creativiteit en flexibiliteit passeerden de revue. Aan het einde van deze enerverende wandelvoorstelling werden de kinderen getrakteerd op een daverend applaus.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto