Jasper en Bas aan het werk op de Kaaimaneilanden met Diplo. (Foto: aangeleverd)
Jasper en Bas aan het werk op de Kaaimaneilanden met Diplo. (Foto: aangeleverd)

Almeerder ‘Alvaro’ genomineerd voor twee Grammy’s

Uit

ALMERE – Almeerder Jasper Helderman (in de muziekwereld beter bekend als Alvaro) is genomineerd voor twee Amerikaanse Grammy Awards. Samen met Bas van Daalen (alias Will Grands) heeft hij twee album-nominaties in de wacht gesleept. 

Het album ‘Music Is The Weapon’ (Reloaded) van Major Lazer is genomineerd in de categorie van Best Dance/Electronic Album en ‘Jose’ van J Balvin is genomineerd in de categorie Best Música Urbana Album. Jasper en Bas zijn muzikaal verantwoordelijk voor een overgroot deel van de twee genomineerde albums. 

‘Een droom die uitkomt’

Samen met Diplo, J. Balvin  en songwriters van onder andere Adele, Ariana Grande en Beyonce hebben heeft het Nederlandse duo in Los Angeles, Hawai, Miami en op de Kaaimaneilanden 12 weken lang aan de albums gewerkt. “Het was een geweldige ervaring om met deze mensen te mogen werken. Mooie locaties en de topwriters uit de game waren aanwezig,” vertelt Jasper. “Het avontuur begon ongeveer 5 jaar geleden met een mapje demo’s dat bij Diplo terechtkwam. Bizar waar zo’n moment naar toe kan leiden en waar het ons nog verder toe kan brengen”, vult Bas aan. “Een droom die uitkomt.”

Passie

De 34-jarige Jasper Helderman is geboren en opgegroeid in Almere. Hij is dj, songwriter en producer. Zijn passie begon bij het ontdekken van dj’s toen hij filmde op festivals. Al snel ging hij van het editen van aftermovies naar het produceren van zijn eigen liedjes. Als Alvaro heeft hij vele producties op zijn naam staan. Hij maakte ook nummers voor artiesten als J. Balvin, Major Lazer/Diplo, Ellie Goulding, Pitbull, Tiesto, Lil Jon en Far East Movement. De Almeerder heeft zelf ook over de hele wereld opgetreden.

De Grammy Awards, de belangrijkste muziekprijzen van de Verenigde Staten, worden op 31 januari 2022 uitgereikt in Los Angeles.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto