Nelleke Noordervliet en Camerata Trajectina brengen de Nederlandse geschiedenis tot leven.
Nelleke Noordervliet en Camerata Trajectina brengen de Nederlandse geschiedenis tot leven.

Camerata Trajectina artist in residence bij Goede Rede Concerten

Uit

ALMERE  - Camerata Trajectina is dit jaar de artist in residence bij Goede Rede Concerten. Op 19 februari om 16.00 uur én om 20.00 uur is hun eerste optreden. Samen met schrijfster Nelleke Noordervliet brengen zij de muziekvoorstelling ‘Elk zijn waarom’. 

In deze muziekvoorstelling werpt de kruisbestuiving van muziek en theater warmbloedige emoties op over ruzies, vriendschappen en de feesten in de jonge, zelfstandige republiek der Nederlanden. In de persoon van Tesselschade Roemers Visscher vertelt Noordervliet over deze woelige tijd vol contrasten. Met voorspoed, armoede en hoogoplopende meningsverschillen over politiek en religie. In onze huidige tijd van toenemende onverdraagzaamheid, waarin iedereen het hardst schreeuwt en zijn eigen gelijk heeft, zoekt Tesselschade juist naar wat mensen beweegt en probeert ze de ander te begrijpen. Ieder heeft tenslotte zijn eigen waarom, niet in de laatste plaats zijzelf.

Geschiedenis komt tot leven

Tesselschade Roemers Visscher is het stralende middelpunt van de Muiderkring waar de lied- en dichtkunst bloeit als nooit tevoren. Een vrouw met een stem als een nachtegaal in een mannenbolwerk van dichters en schrijvers zoals Vondel, Hooft en Huygens. Er is onenigheid en lof. Maar ze vinden elkaar in de muziek en hun bewondering voor Tesselschade. 

Camerata Trajectina weet met de muziek uit de 17e eeuw en de eigen schoonheid van de Nederlandse taal als geen ander de Nederlandse geschiedenis tot leven te brengen. Met stukken als ‘’Vechtzangk, voor joffrouw Maria Tesselschade: De vleiende sireen’’ van Pieter Corneliszoon Hooft en ‘’Domine In Furore’’ van Constantijn Huygens is dit literaire concert een waardige aftrap voor de heropening van de culturele sector.

Artist in residence

Camerata Trajectina is Artist in Residence 2022 bij Goede Rede Concerten en komt komend jaar meerdere keren terug op de concertagenda. Alles is nieuw in de polder, cultuur en klassieke muziek zijn pril, de historie lijkt kort, het pionieren zit in de genen. Het doel van de samenwerking in 2022 is de mensen in Almere en Flevoland Oude Muziek te laten ontdekken, er van te genieten en enthousiast over te worden. Ook de ervaren concertbezoekers, die al lang van Oude Muziek houden, ervaren zo dat ook in Flevoland zelf Oude Muziek bereikbaar is.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto