Atelier De Witte Olifant viert haar 20-jarig bestaan. (Foto: Claudia Kamergorodski)
Atelier De Witte Olifant viert haar 20-jarig bestaan. (Foto: Claudia Kamergorodski)

Atelier De Witte Olifant viert 20-jarig bestaan met expositie

Uit

STAD CENTRUM - Kunstwerkplaats De Witte Olifant bestaat 20 jaar. Dit wordt gevierd met de expositie ‘Celebration’ bij Kunst is Leuk aan de Schutterstraat in het centrum van Almere. Op de echte verjaardag, zondag 27 februari, is er een feestelijke opening in het bijzijn van exposerende kunstenaars. 

Voor alweer de vierde editie van ‘Celebration’ is alles uit de kast gehaald om het porseleinen jubileum te vieren. Er is een diversiteit aan kunstwerken uit twintig jaar De Witte Olifant te zien. De expositie wordt zondag 27 februari om 13.00 uur geopend door Mariël Bisschops (kunstenaar en mede-oprichter De Witte Olifant) en Harmen Mook (regiomanager bij Stichting Philadelphia Zorg). Als klap op de vuurpijl zal er een performance plaatsvinden door de kunstenaars onder leiding van bewegingsdocent Marjolein Palthe. Na de opening is er alle tijd om de werken van de kunstenaars te bewonderen, waaronder keramiek, textiel, schilderijen en (strip)tekeningen. Geen werk is hetzelfde en de kijk van iedere kunstenaar is uniek. De expositie is tot en met 20 maart te bekijken bij Kunst is Leuk (het voormalig pand van Vapiano) in Almere Stad van donderdag t/m zondag. 

Over De Witte Olifant

De Witte Olifant is een kunstwerkplaats voor beeldend kunstenaars met een verstandelijke beperking. De kunstenaars hebben een unieke kijk op de wereld die in hun kunstwerken tot uitdrukking komt. De Witte Olifant biedt deze kunstenaars een plek waar ze leren vertrouwen op hun eigen kijk op de wereld, en waar ze durven en mogen groeien. Ook legt De Witte Olifant verbindingen met diverse partijen en sectoren binnen de maatschappij en kunstwereld door onder andere het geven van workshops aan basisschoolleerlingen of bedrijven. 

Kijk voor meer informatie op www.dewitteolifant.nl of de Facebook-pagina.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto